Foça’da Zeytin Hasat ve Sıkım Sezonu Başladı

İzmir'in Foça ilçesinde zeytin hasadı ve sıkımı başladı. İlk zeytinlerin sıkımı, üreticilerin de katılımıyla gerçekleştirildi ve "bereketli olsun" dilekleri eşliğinde yapıldı.

Foça, İzmir'in turizm kadar tarımıyla da ön plana çıkan bir ilçesidir. Bu yıl zeytin hasadı ve sıkım sezonu, geleneksel bir törenle başladı. Foça Bağarası Zeytin Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Zeytin Sıkım Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Foça İlçe Tarım ve Orman Müdürü Harun Tercanlıoğlu, Foça Kent Konseyi Başkanı Göksel Acar, bölgedeki tarımsal üretim kooperatiflerinin temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Etkinlik, Foça Kent Konseyi Tarım Hayvancılık ve Sürdürülebilir Gıda Çalışma Grubu'nun yeni dönem ilk toplantısıyla başladı. Toplantıda katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Ardından Kaymakam Mehmet Türköz, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Harun Tercanlıoğlu, 880 No'lu Foça Bağarası Zeytin Zeytinyağı Tariş Satış Kooperatifi Başkanı Ercan Yüksektepe, Tesis Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Hatip Altekin, S.S. Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ferdi Baydaroğulları ve diğer ilgililer konuşmalar yaptı. Konuşmalarda küresel bir sorun olan susuzluğa dikkat çekildi.

'HEM ZEYTİNDE HEM ZEYTİNYAĞINDA FİYATLAR DÜŞÜK'

880 No'lu Foça Bağarası Zeytin Zeytinyağı Tariş Satış Kooperatifi Başkanı Ercan Yüksektepe, zeytin sıkım sezonunun açılışında, "Bismillah diyerek sezonu başlattık, bereketli olmasını diliyoruz" dedi. Yüksektepe, "Bu sezon ürün var ama kuraklıktan zeytinler kaliteli değil. Biraz sıkıntılı bir sezon geçireceğiz. Hem zeytinde hem zeytinyağında fiyatlar düşük, hatta geçen senekinden aşağıda. Maliyetler yükseldi. Ürün olmasına rağmen üretici zor para kazanacak gibi görünüyor. İnşallah iyi olur. Üreticimize hayırlı olsun. Bereketli olsun. Allah işlerini rast getirsin. Tufandan korusun" şeklinde konuştu.

BOL BEREKET DİLİYORUZ

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, "İlçemizde turizm sezonunun sonuna geldik ama bu kez tarımda hasat sezonu başladı. Çiftçilerimiz tarlalarda zeytinlerini toplamaya başladılar, ilçemizdeki yağhanelerde sıkımlarını gerçekleştiriyorlar. Bütün çiftçilerimize Allah kolaylık versin. Güzel bir sezon olsun. 'Bol hasat, bol bereket' diyoruz. Çiftçilerimizin gayretlerinin, emeklerinin karşılığını almasını istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Sezonumuz, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Haber - Kamera Seyfi GÜL FOÇA (İzmir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeytin Tarım İzmir Foça

"
Benzer Videolar