‘Fırsat eşitliğini hâkim kıldık’

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen uluslararası “İstanbul İnsan Kaynakları Forumu” dün başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir forumda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin insan kaynağı politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Ülkemizde fırsat eşitliği, şeffaflık, hesap verebilirlik, yenilikçilik ve liyakat gibi değerleri esas alan bir insan kaynağı kültürünü yaygınlaştırmak için büyük çaba harcıyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda demokrasi, temel haklar ve özgürlükler, altyapı yatırımları ve dijitalleşme alanlarında kaydettiğimiz ilerleme, bu hedefimize ulaşmamızda önemli bir rol oynadı. Her vatandaşımızın inancından, görüşünden veya kökeninden bağımsız olarak ayrımcılığa uğramadan hayallerine ulaşması için gerekli ortamı yarattık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte insan kaynağının daha etkili yönetimi için kurumsal kapasitemizi güçlendirdik. Vatandaşlarımızın yetenek ve becerilerini geliştirmek için kapsayıcı ve erişilebilir bir insan kaynağı modeli oluşturduk.” dedi.

Haberin Devamı

‘İki önemli proje var’

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Doç. Dr. Salim Atay, forumda yaptığı konuşmada “2023 yılında tamamlamayı hedeflediğimiz iki önemli projemiz bulunuyor. Bunlar İş Analizi ve 5 yıllık Stratejik İnsan Kaynağı Planlaması’dır.” şeklinde ifade etti.

 

Benzer Videolar