Filipinler’de Trami Tropik Fırtınası: 14 Ölü, Binlerce Tahliye

Filipinler'i vuran Trami Tropik Fırtınası, şiddetli yağış ve sellerle hayatları altüst etti. Fırtınanın yarın sabah saatlerinde karaya ulaşması bekleniyor, bu nedenle yetkililer halkı tedbirli olmaya çağırıyor.

Filipinler'in kıyı bölgelerinde şiddetli yağış ve sellere neden olan Trami Tropik Fırtınası, binlerce insanı evlerinden kaçmaya zorladı. Luzon kentinde okullar ve kamu kurumları fırtınanın etkilerine karşı önlem amaçlı olarak kapalı tutuluyor.

Bicol bölgesinde yaşanan sel felaketi sonucu bungalovların çatılarını su bastı. Binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Polis, Naga kentinde en az 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bölgesel Sivil Savunma Ofisi ise can kaybının 14'e yükseldiğini, 22 yaşındaki bir kişinin devrilen bir ağacın altında kalarak ve 71 yaşındaki bir kişinin evin çatısından düşerek hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yetkililer, 2 aylık yağış miktarının 24 saatte düştüğünü ve 7 kişinin kayıp, 47.500 kişinin ise tahliye edildiğini açıkladı.

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr., fırtına karaya vurmadan önce müdahale ekiplerinin gerekli hazırlıkları tamamlamaları için talimat verdi. "Korkarım en kötüsü henüz gelmedi. Hepimiz hazırlanalım" dedi.

Ferdinand Marcos Yerel Haberler Hava Durumu Filipinler Politika 3-sayfa Sağlık Dünya

Benzer Videolar