FETÖ’cü hakim Mustafa Karatay, Ankara’da saklandığı evde yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, ortak bir operasyon sonucunda FETÖ'cü hâkim Mustafa Karatay'ı Ankara'da saklandığı evde yakaladı.

FETÖ'NÜN YARGIDAKİ ÖNEMLİ BİR ELEMANI

Firari FETÖ'cü Mustafa Karatay, 15 Temmuz darbe girişiminin önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. FETÖ'nün yargı yapılanmasındaki kilit isimlerinden biri olan Karatay, örgütün yargıdaki operasyonlarını yürütmede önemli bir rol oynamıştı. Yakalanana kadar saklandığı evden örgüt ile bağlantısını sürdürüyordu.

MİT'İN UZUN SÜREN İZLEME ÇALIŞMALARI

MİT, FETÖ'nün önemli isimlerinden olan Mustafa Karatay'ın yakın çevresinden gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. Uzun süreli takip ve istihbarat çalışmaları sonucunda, 8 yıldır kaçak olan ihraç hâkim Karatay'ın saklandığı daire tespit edildi.

ÖRGÜTLE İLETİŞİM ARAÇLARI ELE GEÇİRİLDİ

Karatay'ın evinde yapılan aramada, örgüt üst yönetimi ile iletişim kurmak için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital materyaller ele geçirildi. Yapılan incelemelerde, firari hâkim Mustafa Karatay'ın Signal uygulaması aracılığıyla örgüt ile iletişim kurduğu tespit edildi.

FETÖ'cü hakim Mustafa Karatay, Ankara'da saklandığı evde yakalandıKaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ankara Emniyet Müdürlüğü Operasyon Güvenlik 3-sayfa ankara Hukuk Hakim

"
Benzer Videolar