FETÖ elebaşını Pensilvanya'da gömme hazırlıkları sürüyor | Dış Haberler

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'i gömme hazırlıkları sürerken, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde örgütün karargah olarak kullandığı çiftliğin bahçesine kazılan çukurun etrafına sarı şerit, üzerine de branda çekildi

## FETÖ Kampında Mezar Kazısı: Görüntüler Çarpıcı

Anadolu Ajansı'nın (AA) yayınladığı hava görüntülerinde, FETÖ üyelerinin çiftliğin bahçesindeki bir bölgeyi kürekle kazdıkları görülüyor. Görüntülerde, kazılan çukura vinç ve merdiven yerleştirildiği de net bir şekilde gözleniyor. Mezar kazısı sırasında basın mensuplarının havadan görüntü almalarını engellemek için alanın üzerine siyah branda çekilmiş ve çukurun etrafına sarı şeritler çekilmiş.

Kazılan çukurun yanında bir ahşap platform inşa edildiği gözlemleniyor. Branda altında kazı çalışmaları devam ederken, 10'dan fazla örgüt mensubu da kazı çalışmalarını yakından takip ediyor.

Günün erken saatlerinde, örgüt üyelerinin, cenaze gömülmesi muhtemel alanın üzerine mavi renkli başka bir branda çektikleri gözlemlenmiş. Bu brandanın, cenaze töreni sırasında görüntü alınmasını engellemek için kullanılacağı tahmin ediliyor.

FETÖ Kampında Hareketlilik Arttı

Örgütün karargah olarak kullandığı çiftlikten alınan hava görüntülerinde, kamp içerisinde çok sayıda araç olduğu ve araçların yol kenarlarına park edilmeye başlandığı gözleniyor. Mezar için kazılan çukurun başında çok sayıda kişinin çalıştığı, kamp içerisinde yaya dolaşan kişi sayısının da artması objektiflere yansıyor.

Bazı örgüt üyeleri sosyal medya hesaplarından, FETÖ elebaşı Gülen'in, Pensilvanya'daki karargah binasında sınırlı sayıda örgüt mensubunun katılımıyla gömüleceği yönünde paylaşımlar yapmıştı.

*Haberin tüm fotoğrafları AA tarafından servis edilmiştir.

Benzer Videolar