Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki kart tartışmalarında çarpıcı istatistik!

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'nın Galatasaray'ın kart istatistiklerine ilişkin söylemleri ve Sarı-Kırmızılılar'ın bu konuya cevabı sonrası UEFA Avrupa...

Geçtiğimiz haftalarda bir canlı yayında Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Galatasaray'ın Türkiye'de bir yıldır kırmızı kart görmemesine rağmen Avrupa'da beş maçta beş kırmızı kart gördüğünü belirterek, "Burada bir gariplik görmüyor musunuz? Niye kırmızı kart görüyorlar yurt dışında, operasyon mu var?" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözleri üzerine Galatasaray Yönetimi, resmi internet sitesinden sert bir açıklama yayınlayarak Ilıcalı'yı eleştirmişti. Avrupa Ligi'nde yaşanan gelişmeler ise Galatasaray'ın haklı olduğuna işaret ediyor gibi görünüyor.

Bu sezon Süper Lig'de 16 sarı kart gören Galatasaray, Avrupa Ligi'nde sadece 3 sarı kartla en centilmen takımlar arasında yer alıyor. Öte yandan Süper Lig'de 18 sarı kart gören Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde 12 kartla en hırçın üçüncü takım konumunda. Bu istatistikler, Galatasaray'a Türkiye'de sarı kartlar konusunda ayrıcalık tanındığı iddialarını çürütüyor ve tam tersine bir durumu ortaya koyuyor.

Benzer Videolar