Fenerbahçe-Union Sg maçının ardından Emre Belözoğlu'ndan En Nesyri değerlendirmesi: Osimhen'e benzettiğim noktalar var

Teknik Direktör Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Union Saint-Gilloise'yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

Eski Fenerbahçe oyuncusu Emre Belözoğlu, NutSpor Youtube kanalında, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Union Saint-Gilloise'ı 2-1 yendiği karşılaşmayı değerlendirdi. Belözoğlu, Fenerbahçe'nin performansına dair düşüncelerini ve takımın gelişebileceği alanları dile getirdi.

'STADIN ENERJİSİ ÇOK İYİYDİ'

Belözoğlu, Fenerbahçe taraftarlarının stadyumdaki enerjisini çok beğendiğini ifade etti. Sosyal medyada yaygın olan olumsuz görüşlerin aksine, Fenerbahçe taraftarının takımına destek verdiğini ve oyuncuları hata yaptığında da cesaretlendirdiğini gözlemlediğini belirtti. Belözoğlu, Fenerbahçe'nin iştahında, arzusunda ve bir şeyleri yapma çabasında herhangi bir eksiklik görmediğini vurguladı ve derbiyi de bu değerlendirmeye dahil etti. Büyük takımların aynalarının statları olduğunu düşündüğünü belirten Belözoğlu, Fenerbahçe taraftarının sakin ve aklıselim davranışından da memnuniyet duyduğunu ifade etti.

'FENERBAHÇE'NİN BU KONUDA BİR EKSİKLİĞİ VAR'

Belözoğlu, Fenerbahçe'nin rakibin topa sahip olduğu süreçlerde topla beraber hızlanma konusunda bazı sorunlar yaşadığını ifade etti. Bu durumun, sadece topa sahip olma hızını değil, aynı zamanda rakipten topu kazandıktan sonra hızlı bir şekilde mesafe kat etmeyi de içerdiğini vurguladı. Belözoğlu, Galatasaray'ın bu konuda iki yıldır başarılı olduğunu ve rakibinden topu bir an önce kapma konusunda Türkiye'deki en iyi takım olduğunu belirtti. Fenerbahçe'nin bu konuda eksiklik yaşadığını ve biraz daha karşılama üzerine oynadığını belirterek, bu durumun geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

'CENGİZ ARKASINDA TECRÜBELİ İSİMLERLE BAŞARILI OLDU'

Belözoğlu, Cengiz Ünder'in motorik özellikleri ve skorer yeteneğiyle öne çıkan değerli bir oyuncu olduğunu belirtti. Cengiz'in parlamasına vesile olan Roma ve Başakşehir'deki süreçleri incelerken, arkasında oynayan tecrübeli isimlerin (Kolarov ve Clichy) önemli rol oynadığını vurguladı.

'EN NESYRİ VE OSİMHEN'i BENZETTİĞİM NOKTALAR VAR'

Fenerbahçe'de oynamanın en zor olduğu yerin forvet bölgesi olduğunu belirten Belözoğlu, taraftarın en çok beklentisinin bu bölgeden olduğunu söyledi. En-Nesyri'nin performansını taraftarın desteğiyle birlikte yükseltebileceğini düşünen Belözoğlu, En-Nesyri ve Osimhen'i fiziksel özellikleri ve defansın arasına koşu yapma tarzları nedeniyle birbirine benzettiğini ifade etti.

'MOURİNHO BUNU BİR TEK BİZDE YAPMIYOR'

Türkiye'de hikayelerin sonuçları belirlediğini belirten Belözoğlu, sabırlı bir futbol toplumu olmadığımızı vurguladı. Mourinho'nun 2-3 yıl önce bir Türk takımını çalıştıracağı söylense bunun çok beklenen bir durum olacağını belirterek, Mourinho'nun elit seviyedeki başarısını ve tecrübesini vurguladı. Mourinho'nun polemiklerden uzak durmamasını stratejik bulduğunu ifade eden Belözoğlu, bunun Mourinho'nun geçmişte de uyguladığı bir strateji olduğunu belirtti.

'SZYMANSKİ ÇOK TEKRAR EDEREK GELİŞECEK BİR FUTBOLCU'

Mourinho'nun "3 tane Szymanski'm olsa üçünü de oynatırım" sözünü, Szymanski'nin hareketliliği ve doğru mesafe alma yeteneğiyle açıklayan Belözoğlu, Szymanski'nin gelişebilecek ve önü açık bir oyuncu olduğunu belirtti. Szymanski'yi değerli bulduğunu ifade eden Belözoğlu, bazı oyuncuların genç yaşta bile yeteneklerini ortaya koyarken, bazılarının ise zamanla geliştiklerini vurguladı. Szymanski'nin tekrar ederek ve çok çalışarak gelişebilecek bir oyuncu olduğunu düşündüğünü ifade etti.

"
Benzer Videolar