Fenerbahçe-Union SG maçı öncesi son dakika

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçına yarın akşam Union Saint-Gilloise karşısında çıkacak. Sarı-lacivertliler, söz konusu müsabakayla birlikte Avrupa...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon 36 takımın yer aldığı lig formatında mücadele ediyor. Yarın saat 19.45'te evinde Union Saint-Gilloise'i ağırlayacak olan Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarında UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turundan başladı. Lugano'yu eleyen Fenerbahçe, bir sonraki turda Fransız ekibi Lille'e karşı iki maçta da berabere kaldı ve turu geçemedi. Union Saint-Gilloise ise Şampiyonlar Ligi'nde 3. eleme turunda Slavia Prag'a elenerek Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.

Fenerbahçe ile Union Saint-Gilloise, geçtiğimiz sezon Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda karşı karşıya gelmişti. Fenerbahçe, Belçika'da oynanan ilk maçtan 3-0 galip ayrılmış, Kadıköy'deki rövanş maçını ise 1-0 kaybetmesine rağmen turu geçmeyi başarmıştı. Taraflar yarın üçüncü kez kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bugüne kadar 274 maçta yer aldı. Bu süreçte 109 galibiyet, 109 mağlubiyet ve 56 beraberlik elde eden sarı-lacivertliler, 374 gol atarken kalesinde 391 gol gördü.

UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 137. maçına çıkacak olan Fenerbahçe, bu kulvarda 136 maçta 60 galibiyet, 33 beraberlik ve 43 mağlubiyet aldı. 191 gol atan Fenerbahçe, kalesinde ise 171 gol gördü.

Fenerbahçe, bugüne kadar Belçika ekipleriyle 10 maç oynadı. Anderlecht ile Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, Şampiyonlar Ligi elemeleri ve Avrupa Ligi'nde toplam 6 kez karşı karşıya gelen Fenerbahçe, Royal Antwerp ile de 2 kez Avrupa Ligi gruplarında kozlarını paylaştı. Kanarya, Belçika ekiplerine karşı 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Geçtiğimiz sezon Belçika Ligi'nde şampiyonluk yarışında yer alan Union SG, bu sezona ise puan kayıplarıyla başladı. 8 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Brüksel ekibi, 10 puanla ligde 12. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında sahasında oynadığı son 16 maçta sadece 1 mağlubiyet aldı. Bu süreçte UEFA Avrupa Ligi, Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi elemelerinde yer alan sarı-lacivertliler, 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Kanarya'nın tek yenilgisi Union SG karşısında oldu.

Teknik Direktör Jose Mourinho, UEFA listesine şu isimleri dahil etti: İrfan Can Eğribayat, Dominik Livakovic, Ertuğrul Çetin, Samet Akaydin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Sofyan Amrabat, Sebastian Szymanski, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Youssef En-Nesyri, Cengiz Ünder, Bright Osayi-Samuel, Cenk Tosun ve Allan Saint-Maximin.

Fenerbahçe ile Union SG arasında oynanacak maçı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Bastien yönetecek. Bastien'in yardımcıları Hicham Zakrani ve Aurelien Berthomieu olacak. Maçın dördüncü hakemi Mathieu Vernice, VAR koltuğunda ise Bastien Dechepy oturacak. AVAR'da ise Romain Lissorgue eşlik edecek.

Benzer Videolar