Fenerbahçe geçen sezonun gerisinde kaldı! Mourinho, İsmail Kartal'ın yanına bile yaklaşamadı

Fenerbahçe'de ligin 9. haftasında Samsunspor ile oynanan ve 2-2'lik beraberlikle sonuçlanan maçın ardından dikkat çeken bir istatistik ortaya çıktı. İsmail...

Geçen sezon İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir performans sergileyen Fenerbahçe, bu sezon Jose Mourinho ile aynı başarıyı yakalayamadı. Sarı-lacivertli takım, Trendyol Süper Lig'in ilk 8 haftasında 7 puan kaybetti ve geçen sezonki performansının gerisinde kaldı.

İsmail Kartal yönetimindeki 2023-2024 sezonunda Fenerbahçe, 99 puanla ligi ikinci sırada tamamlamıştı. Takım, ilk 8 haftalık periyotta puan kaybetmemiş ve 6 maçta kalesini gole kapamıştı. Bu dönemde 24 puan toplayan Fenerbahçe, 20 gol atmış ve sadece 3 gol yemişti.

İsmail Kartal'ın öğrencileri, geçen sezon 38 maçta 31 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 yenilgi almış ve toplamda 15 puan kaybetmişti. Bu sezon ise Fenerbahçe, ilk 8 maç sonunda 7 puan kaybetti.

ZİRVENİN 8 PUAN GERİSİNDE

Geçen sezon 10 maçta 10 galibiyetle rekor kıran Fenerbahçe, bu sezon Jose Mourinho yönetiminde 9. haftada 1 maç eksiğiyle zirvenin 8 puan gerisinde kaldı.

Oynadığı 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Fenerbahçe, 18 gol atarken, kalesinde ise 7 gol gördü. Mourinho'nun ekibi, ligde galip geldiği Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Corendon Alanyaspor, Kasımpaşa ve Onvo Antalyaspor maçlarında kalesini gole kapatırken, gol yediği 3 maçta da puan kaybetti.

Ligin ikinci haftasında Göztepe deplasmanında galibiyeti koruyamayan Fenerbahçe, 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. 6. haftada ise ezeli rakibi Galatasaray'a 3-1 mağlup oldu. Fenerbahçe, Samsunspor deplasmanında da 2 kez öne geçmesine rağmen 1 puana razı oldu.

İsmail Kartal yönetiminde geçen sezon ilk 2 sıranın dışına çıkmayan Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetiminde 9. haftayı 4. sırada tamamladı.

Benzer Videolar