Euro 2024'e gölge düştü, skandal itiraf: Direkt sonuca etki eden hatayı açıkladı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yaşanan ve direkt sonuca etki eden hatayla ilgili rapor ortaya çıktı. UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti açıkladı....

Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Almanya ile İspanya arasında oynanan maçın 106. dakikasında, skoru 1-1'lik eşitlikle devam eden bir pozisyonda, Jamal Musiala'nın şutunu Marc Cucurella'nın elle engellemesiyle ilgili olarak UEFA, penaltı verilmemesinin yanlış bir karar olduğunu açıkladı. İspanyol haber sitesi Relevo'nun haberine göre UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti, hakemlere gönderdiği turnuva raporunda, bu pozisyonun penaltı verilmesini gerektiren bir ihlal olduğunu belirtti.

ALMANYA MAÇI KAYBEDİP ELENMİŞTİ

Bu olaydan sonra ev sahibi Almanya, maçı uzatmaların ikinci devresinde 119. dakikada yediği golle 2-1 kaybetti. Almanya'da büyük bir infiale yol açan bu hatalı kararın ardından, Cucurella, Avrupa şampiyonu İspanya'nın oynadığı sonraki tüm maçlarda Alman taraftarlar tarafından ıslıklarla protesto edildi.

Relevo, UEFA'nın Avrupa'nın en iyi hakemlerine gönderdiği düzenli bilgilendirmeyi pazartesi günü özel bir haber olarak yayınladı. Rapor, UEFA'nın son kurallarına göre, kaleye yapılan şutu engellemek için elle topla temasın daha ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ve çoğu durumda penaltı verilmesi gerektiğini vurguluyor.

İŞTE O RAPOR

UEFA'nın kurallarına göre, defans oyuncusunun kolu vücuduna çok yakın veya vücuduna temas ediyorsa, elle topla temas bir ihlal olarak kabul edilmez. Ancak Cucurella'nın pozisyonunda, oyuncu kolu vücuduna çok yakın olmadan, açıkça uzattığı kolunu kullanarak kaleye atılan şutu engelledi. Bu durumda penaltı verilmesi gerekirdi.

Benzer Videolar