Eskişehirli Uğur Çetin’in 2 Milyon TL’lik Minibüsü Aylık 25 Bin TL Ceza Yazdırıyor

Eskişehir'de yaşayan Uğur Çetin, öğrencilik yıllarında bindiği dolmuşu 2 milyon TL karşılığında satın aldı. Ancak bu nostaljik aracı, yol üzerinde ilgi çeken aksesuarlarıyla adeta bir ceza tuzağına dönüştürdü. Çetin, aylık 25 bin TL'lik trafik cezaları ödüyor.

32 yaşındaki Uğur Çetin, otomobillere müzik sistemi tasarlayan bir esnaf. Geçmişte dolmuş olarak kullanılan, kendisinin de okul yolculuklarında bindiği minibüsü restore ederek satın aldı. 24 yaşındaki minibüsü 2 milyon TL'ye satın alan Çetin, aracı müzik sistemi ile donattı. Çocukluğundan beri hayranı olduğu dolmuşu adeta göz bebeği gibi koruyor. Minibüsündeki bazı aksesuarların fiyatları 30 bin TL'den başlayıp 85 bin TL'ye kadar çıkıyor. Çetin, araçla ilgili yaşlısından gencine bir çok vatandaşın ilgi duyduğunu ve fotoğraf çektirdiğini söylüyor. Konforlu ve son model araçları da bulunan Çetin, sadece pazar günleri minibüsünü garajından çıkarıp turluyor. Ancak aracı üzerindeki egzoz, ses ve far sistemlerinden dolayı aylık 25 bin TL'lik ceza ödüyor. Bu duruma rağmen Çetin, minibüsünden vazgeçmiyor.

"Aracın içine bindiğiniz zaman çok farklı hissediyorum."

Minibüsüne duyduğu sevgiyi anlatan Uğur Çetin, "Eskişehir'de oto-müzik sistemiyle uğraşıyorum. Bu minibüs, çıraklık dönemimde işe giderken bindiğim bir dolmuştu. Kırmızıydı, biz mavi yaptırdık. Her zaman parasını verip orta motora otururduk, şimdi direksiyonda olmak nasip oldu. Sadece pazarları biniyorum, çok güzel bir duygu. Başka arabalarım da var ama bu arabayı sürmenin zevki başka hiçbir şeyde yok. 5-6 kere boyandı, çok para harcadım. Bazı zevklere para harcamak gerekmiyor. İçindeki etiketleri, her şeyi geçtim, vatandaşların bakış açısı mutlu ediyor. Yaşlı amca geliyor, 'oğlum benim bundan çok zamanım geçti' diyor. Geçmişi yad ediyor. Bazıları çok neşeyle bakıyor, bazıları 'bu para verilir mi' diyor. Gülende, duygulananda var. 2 milyon bugün çok büyük bir para olabilir ama bazı zevkleri satın alamıyor. Ben çok mutluyum. Aracın içine bindiğiniz zaman çok farklı hissediyorum. O duygu para ile satın alınmaz." diye konuştu.

"Cezaların toplamı ayda 25 bini geçiyor ama zevk için değer."

Aracına aylık yaklaşık 25 bin TL trafik cezası yazıldığını belirten Uğur Çetin, "Sadece Pazar günleri dükkandan Üniversite Caddesi'ne kadar gidiyorum. Polisler de ceza yazmaktan bıktı. Biz de ceza yemekten bıktık. Cezaların toplamı ayda 25 bini geçiyor ama zevk için değer. Haftanın her günü araba yıkanıyor. Lastikleri yıkadığımız bezi, içini temizlediğimiz bezi, şampuanı, süngeri her şeyini özel alıyoruz. Kardeşim Kadir aracın temizliği ile ilgileniyor. Temizlerken bile deşarj oluyorsun. Aracın etiketleri eski araç logoları olduğu için çok pahalı. Üstündeki logonun biri 35-40 bin lira, jant kapakları ise 80-85 bin lira arasında. Beni arayıp aracı dizi çekiminde kullanmak için aylık 100 bin vereceklerini söylediler. Biz sadece zevkimiz için aracı toplattık, o yüzden de dizi teklifini reddettik." dedi. - ESKİŞEHİR

Yerel Haberler Uğur Çetin Otomobil Ekonomi trafik Yerel Yaşam

Benzer Videolar