Eski Bakan Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Ülkemizin değerli isimlerinden, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kutan, Ankara'daki bir hastanede yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle tedavi görüyordu.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı olan Recai Kutan, yaklaşık bir hafta önce hastaneye kaldırılmıştı. Bugün yaşamını yitiren Kutan'ın vefatı, parti tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu. Parti açıklamasında, "Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu üyemiz, ESAM Genel Başkanı muhterem büyüğümüz Recai Kutan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun" denildi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kutan'ın vefatını büyük bir üzüntüyle karşıladığını belirterek, "Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu üyemiz, ESAM Genel Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, Necmettin Erbakan Hocamızın yol ve dava arkadaşı değerli büyüğümüz M. Recai Kutan'ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Aziz milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun. Mekanı cennet, makamı ali olsun" ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Recai Kutan'ın vefatı üzerine taziye mesajı yayımladı. Kurtulmuş, "İnna lillahi ve inna ileyhi raciün. Milli görüş hareketinin duayenlerinden; ahlakı, kişiliği ve devlet adamlığıyla Türk siyasetinin saygın isimlerinden, ömrünü Allah'ın rızasına ve Türkiye'nin kalkınmasına adayan Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabbim onu rahmetiyle kuşatsın, mekanı cennet olsun" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan Politika Ekonomi Ankara Enerji Yaşam

"
Benzer Videolar