Eski ABD'li modelden Trump'a yönelik yeni "taciz" suçlaması | Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı olan Donald Trump'ın yetişkin filmlerinde oyunculuk yapan Stormy Daniels'e 2016 seçimleri sırasında yasa dışı "sus payı" ödenmesiyle ilgili dava sürerken, Trump'a yönelik yeni "taciz" suçlaması yöneltildi. Eski ABD'li model Stacey Williams, Trump'ın, 1993 yılında kendisine fiziksel tacizde bulunduğunu iddia etti

Eski bir ABD modeli olan Stacey Williams, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 1993 yılında kendisine fiziksel tacizde bulunduğunu iddia etti. Williams, The Guardian'a yaptığı açıklamada, 1992 yılında milyarder Jeffrey Epstein aracılığıyla Trump ile tanıştığını ve Epstein ile birlikte 1993'ün baharında Trump Tower'ı ziyaret ettiklerini söyledi. Williams, Trump'ın kendisine sarıldığını ve "uygunsuz" bir şekilde vücuduna dokunduğunu iddia etti. Williams, bu davranış karşısında "şaşkınlıktan donduğunu" ve o sırada Epstein ve Trump'ın birlikte güldüklerini belirtti.

Williams, Trump'ın daha sonra kendisine "Stacy, burası evinden uzaktaki evin. Sevgiler, Donald" yazılı bir posta kartı gönderdiğini söyledi. Kartta, Trump'ın Florida'daki malikanesi Mar-a-Lago yer alıyordu. Williams, The Guardian ile bu kartı paylaştı. Williams, yaşanan "taciz" olayının ardından Epstein'dan tiksinti duyduğunu ve kısa süre sonra arkadaşlıklarının bittiğini ifade etti.

Trump'ın seçim kampanyası basın sözcüsü Karoline Leavitt, iddiaları reddederek yazılı bir açıklama yaptı. Leavitt, "Barack Obama için çalışan eski bir aktivist tarafından yapılan ve seçimden iki hafta önce Harris'in kampanya çağrısında duyurulan bu suçlamalar, tartışmasız bir şekilde gerçek dışıdır. Bu sahte hikayenin (Demokratların adayı Kamala) Harris kampanyası tarafından uydurulduğu açık." dedi.

TRUMP HAKKINDAKİ "SUS PAYI" DAVASI

Trump, 18 Mart 2023'te Manhattan Bölge Savcılığınca yetişkin filmlerinde oyunculuk yapan Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında yasa dışı "sus payı" ödenmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında büyük jüri tarafından yargılanması için suçlandı. Trump suçlamaları reddetti ve 15 Nisan'da New York'ta yargılanmaya başladı. 6 hafta süren duruşmalar sonucunda 31 Mayıs'ta mahkeme jürisi tarafından hakkındaki 34 suçlamanın tamamından suçlu bulundu. Trump'ın cezasının belirleneceği duruşma 11 Temmuz'a bırakıldı.

ABD Yüksek Mahkemesi, 6 Ocak Kongre baskınındaki rolü ve 2020 başkanlık seçimlerine müdahale iddiaları için eski Başkan Trump'ın "bazı konularda dokunulmazlığı" bulunduğuna hükmetti. Mahkeme, 3'e karşı 6 oyla eski Başkan'ın resmi eylemleri nedeniyle kovuşturmaya karşı dokunulmazlık hakkına sahip olduğuna ancak bu dokunulmazlığın, özel davranışları için geçerli olmadığına karar verdi.

Benzer Videolar