Erzurum’da Otokoç 2. El Bayisi Açıldı

Erzurum'da Otokoç'un ikinci el araç bayisi açıldı. Açılış töreni, Kurtuluş Mahallesi Tortum Yolu Caddesi'nde gerçekleştirildi.

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü İnan Ekici, Erzurum'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İkinci el pazarının Türkiye'de uzun süre ihmal edildiğini vurgulayan Ekici, "Dünyada gelişmiş ülkelerde, kurumsal firmaların pazarın yüzde 30'unda yer aldığını görüyoruz, ancak Türkiye'de bu oran yüzde 4-5'lerde. Koç Grubu olarak, Otokoç Otomotiv 96 yıldır otomotiv perakendeciliği sektöründe hizmet veriyor." dedi.

Ekici, Türkiye'de ikinci el sektöründe büyük bir büyüme potansiyeli olduğuna işaret ederek, güvenli bir yapı oluşturulması gerektiğini dile getirdi. 2022 yılından itibaren bu doğrultuda çalışmalara başladıklarını ifade eden Ekici, "2028 yılına kadar 160 bin araç satışı hedefliyoruz. Bu hedefimizi sadece kendi kurumsal noktalarımızla değil, Türkiye genelinde geniş bir ağ oluşturarak gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için, ülkeye ve kentlerine katma değer sağlamaya, iş gücü yaratmaya odaklanmış bayiler arıyoruz. Erzurum'da zaten Cindilli ailesiyle iş birliği yapıyoruz. Devri aldıkları andan itibaren farkını gösterdiler. Bu sektörün geleceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Ekici, iki yıllık çalışmalarının ardından bu yıl 50 bin araç satışı gerçekleştirdiklerini belirtti. Yeni bayinin Erzurum'a hayırlı olmasını dileyen Ekici, "2028 yılında 160 bin araç satarak, sektörde standartlar belirleyen ve rakiplerimizi geliştiren bir vizyonla, ikinci el sektörünü güven merkezi haline getireceğiz." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Otokoç ikinci el bayisinin Erzurum'a hayırlı olmasını diledi. Sekmen, Koç Grubu'nun ülkenin en önemli yatırımcılarından olduğunu vurgulayarak, "Biz artık yatırım istiyoruz. Sadece 'batıda üretelim doğuda satalım'a razı değiliz, Koç ailesi başta olmak üzere bütün iş dünyasından, Doğu Anadolu'nun merkezi olan Erzurum'a fabrika istiyoruz. Çocuklarımız burada çalışmak ve iş bulmak istiyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kentteki bayinin sahibi Muammer Cindilli, İnan Ekici'ye bir hediye takdim etti. Daha sonra Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Otokoç Otomotiv İkinci El ve Filo Operasyonları Direktörü Birkan Çalışkan, AK Partili eski milletvekilleri, kurum müdürleri, iş adamları ve davetliler, kurdeleyi keserek bayinin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA / İlhami Erkılıç - Ekonomi

Otokoç Otomotiv Yerel Haberler Otomobil erzurum Ekonomi Türkiye Finans Otokoç

"
Benzer Videolar