Erzurum’da Dağ Bisikleti Cumhuriyet Kupası Öncesi Tabyalar Turu Düzenlendi

Erzurum'da düzenlenecek olan Dağ Bisikleti Cumhuriyet Kupası yarışması öncesinde, sporcular ve protokol üyeleri tarihi tabyalarda bisiklet turu attılar.

Türkiye Bisiklet Federasyonunun 2024 faaliyet programında yer alan Dağ Bisikleti Cumhuriyet Kupası yarışması öncesi, tarihi bilincin aşılanması ve Erzurum'un önemli mekanlarının daha iyi tanınması amacıyla "Tabyalar Bisiklet Turu" düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 100'den fazla sporcu, protokol üyeleri ve Erzurum halkı, bisiklet turuna kent meydanından başladı. Tur boyunca Yakutiye Medresesi, Ulu Camii, Erzurum Kalesi, Aziziye Tabyaları (Rus harbinin yaşandığı yer), Mecidiye Tabyası ve Nene Hatun'un mezarını da ziyaret etme fırsatı buldular.

Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle düzenlenen yarışmaya katılan gençlerle beraber bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Vali Mustafa Çiftçi, şunları söyledi: "Etkinlik Havuzbaşı'ndan başladı ve Nene Hatun'un kabrinin bulunduğu Aziziye Tabyaları'nda son buldu. Valilik olarak yakın zamanda tarihi ve kültürel mirasın korunması için bir genel emir yayınladık ve 23 tabyayı kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına zimmetlendirdik. Bu etkinlik de bu çabaların bir parçası. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Büyük Kiremitlik Tabya'da güzel etkinlikler düzenliyor ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz de tarih derslerini tabyalarda işliyor. 81 vilayetten gelen gençlerin Erzurum'un tarihi tabyalarını görmesini ve bu vatanın nasıl savunulduğunu daha iyi anlamalarını istedik."

Bisiklet turunda katılımcıların 8 bin 700 metre pedal çevirdiğini belirten Erzurum Bisiklet İl Temsilcisi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Dağ Bisikleti Teknik Kurulu Üyesi Mustafa Kocaman, şunları söyledi:

"Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz organizasyon hem Erzurum adına hem de Türkiye adına örnek teşkil edebilecek bir organizasyondu. İl protokolünün katılımıyla toplam 8 bin 700 kilometrelik bir parkur tek nefeste tamamlandı. Başlangıçta biraz şüpheliydim, ancak turu tamamladıklarını görünce daha fazla etkinlik yapma fırsatımız olduğunu anladım. Yarın ulusal dağ bisikleti şampiyonamız var. Kiremitlik tepedeki atlama kulesinde gerçekleştirilecek ve toplam 2,5 kilometrelik bir parkurumuz var. Kiremitlik Tepe Tabyası'nın her tarafını yarışa dahil ettik. 81 ilden tahmini 100 sporcunun katılacağı bir yarış olacak. Saat 12.30'da başlayacak olan yarışmamızı saat 16.00 gibi ödül töreniyle sonlandıracağız."

Haber - Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Bayramı Kültür Sanat Etkinlik Erzurum Güncel Spor

"
Benzer Videolar