Erzurum Teknik Üniversitesi, yerli ve milli tohum üretimine ayrılan arazisinde çalışmalarını sürdürüyor

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), geniş arazisinin neredeyse yarısını yerli ve milli tohum üretimini desteklemek için kullanmaya karar vermiştir. 1500 dekarın üzerinde bir alanda, ETÜ, tohum teknolojisi ve üretiminde öncü olmak hedefiyle çalışmaktadır.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversite kuruluş aşamasında yaşanan eleştirilerin bugün yerli ve milli tohum üretimine verilen desteğe dönüştüğünü vurgulamıştır. Çakmak, "Üniversitemizin kuruluş aşamasında, verimli tarım arazileri üzerine kurulduğu gerekçesiyle eleştirilere maruz kalmıştık. Ancak, şimdi kampüsümüzün yarısından fazlasını, Cumhurbaşkanımızın da önemsediği yerli ve milli tohum üretimine ayırdık. Bu, teknolojik tarım alanında öncü bir üniversite olduğumuzu göstermektedir" demiştir.

ETÜ'nün yerli ve milli tohum üretimine olan bağlılığı, Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (YÜTAM) kurulan tohum teknolojisi ve üretimi Ar-Ge laboratuvarıyla daha da güçlenmiştir. Bu laboratuvar, yerli tohum teknolojileri üzerine Ar-Ge çalışmaları yürütmek ve uygulama sahası olarak kampüs alanındaki geniş arazileri kullanmayı hedeflemektedir.

ETÜ'nün bu çabaları, 2010 yılında çıkarılan bir yasa ile Erzurum Ovası'nda 4 bin dönüm arazi üzerine kurulan üniversitenin, eğitim ve öğretimden öte, ülkenin tarım sektörüne de önemli katkılar sağlamayı hedeflediğini göstermektedir.

ETÜ'nün bu projesi, yerli tohum konusunun ülkenin öncelikli alanlarından biri olduğunun altını çizmekte ve Türkiye'nin gıda güvenliğine önemli bir katkı sağlamaktadır.

Haber-Kamera: Salih TEKİN / ERZURUM,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Tarım Eğitim Güncel Haberler

"
Benzer Videolar