Erzurum 2025 Turizm Başkenti Olma Yolunda Yeni Rotalar Oluşturuyor

## Erzurum'un Gizli Hazineleri 2025 Turizm Başkenti Yolunda

Erzurum, 2025 yılında "Turizm Başkenti" unvanını almaya hazırlanırken, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından belirlenen yeni turizm rotaları ile kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentin güneyinde bulunan Karayazı, Tekman, Hınıs, Karaçoban, Köprüköy ve Pasinler ilçelerindeki tarihi ve doğal güzellikleri turizm rotalarına dahil etmek için büyük bir çaba sarf etti. Bu rotalar, tarihi tabyalar, türbeler, köprüler, kiliseler, camiler, mağaralar, kaleler ve kanyonlar, vadiler gibi muhteşem manzaralara sahip alanları içeriyor.

Büyükşehir Belediyesi, bu turizm potansiyelini tanıtmak için akademisyenler ve üniversite öğrencilerinden oluşan bir grupla bölgeye bir gezi düzenledi. Geziye katılanlar, şehrin güneyindeki yeni turizm rotasındaki tarihi ve doğal güzelliklere hayran kaldı, yöresel lezzetleri tattı ve şehrin sunduğu kültürel zenginlikleri deneyimledi.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tanıtım Uzmanı Canan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EİT'in "2025 Turizm Başkenti" ilanı ile birlikte, güney ilçelere ilk kez profesyonel bir gezi programı düzenlediklerini belirtti. Şimşek, Tekman'ın Akpınar köyünde 41 çeşit gastronomi öğesini gözlemlediklerini ve Hınıs'ta Ulu Cami ile Hınıs Kanyonları'nı gezdiklerini söyledi.

"Turistler, burada ovaları, meyve bahçelerini, kilise, cami ve her döneme ait tarihi, doğal güzellikleri görebilecek. Yeter ki turistler bu bölgelere gelsin." diyen Şimşek, 27 kişilik grubun, öğrencisinden akademisyenine kadar herkesin bu bölgelere hayran kaldığını ifade etti.

Geziye katılan Zeynep Soytürk, bölgeye ilk kez geldiğini ve hayran kaldığını belirterek, "Buraya aşık oldum. Tekman, Hınıs kanyonları ve Karayazı'da bulunan mağaralar adeta birer saklı cennet. Çok güzel yerler. Eskiden insanlar hep bu mağaralarda yerleşik bir şekilde yaşamış. Bu bölgeler herkes tarafından keşfedilmeli ve buralara sahip çıkılmalıdır." dedi.

Selçuk Yeşilyurt ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile kentin tanınmayan, görünmeyen yerlerini gezdiklerini belirterek, "Tekman'da yöresel ürünleri tattık, Hınıs'ta ise tarihi ve doğal yerleri gezdik. Çok faydalı bir gezi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Kültür Sanat Gastronomi erzurum Ekonomi Turizm Kültür Doğa

Benzer Videolar