Erzincan Tulum Peyniri İçin Marka Tescili Alındı

Erzincan Valiliği'nin öncülüğünde ve ilgili kurumların iş birliğiyle kurulan Erzincan Yöresel Ürünler A.Ş., Erzincan Tulum Peynirinin değerini yükseltmek için önemli bir adım attı.

Vali Hamza Aydoğdu, konuya ilişkin açıklamasında, Tulum Peynirinin coğrafi işaret tescilinin ardından marka tescilinin de alındığını duyurdu.

"Değerlerimizi marka haline getirmeden, mirasımızı geleceğe taşımamız mümkün değildir." diyen Vali Aydoğdu, Erzincan Tulum Peynirinin önemine vurgu yaptı.

Erzincan'ın tarihi lezzeti olan Tulum Peyniri, sadece bir yiyecek değil, bu topraklarda yaşayan kültürün bir parçasıdır. 2001 yılında alınan coğrafi işaret tesciliyle korunan bu değerli miras, Erzincan Yöresel Ürünler A.Ş.'nin çalışmalarıyla daha da güçlendi.

Yapılan titiz lezzet ve içerik denetimleri sonucunda, Erzincan Yöresel Ürünler A.Ş., 21 Eylül 2024 tarihinde Erzincan Tulum Peyniri marka tescilini ve coğrafi işaret tescilini kullanma hakkını kazandı.

Bu önemli adımla, Erzincan Tulum Peyniri hem yerel hem de ulusal platformlarda hak ettiği tanınırlığa ve değere ulaşacak.

Erzincan Valiliği Yerel Yönetim Kültür Sanat erzincan Ekonomi Yaşam Miras

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
Benzer Videolar