Eren Üçlertoprağı, TOSFED Başkanlığı’na Yeniden Seçildi

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) başkanlığına, mevcut başkan Eren Üçlertoprağı, yeniden seçildi.

Ankara HiltonSA Oteli'nde düzenlenen olağan genel kurulda yapılan seçimde tek aday olarak yarışan Üçlertoprağı, 160 oy kullanan delegeden 157'sini alarak başkanlığını sürdürdü. 3 oy geçersiz sayıldı.

Üçlertoprağı'nın liderliğinde yeni yönetim kurulunda, Galatasaray Kulübünün eski başkanı Faruk Süren'in yanı sıra Nisa Ersoy, Onur Sürmeli, Hayri Çavuşoğlu, Osman Geylan, Efsun Yazıcı, Can Mildon, Ozan Avcıtucer, Orhan Avcıoğlu ve Can Luca Ünsal görev alacak.

Nedim Aslan'ın divan başkanlığını yürüttüğü genel kurulda, TOSFED'in faaliyet ve denetim raporları da onaylandı.

Yeniden seçilen başkan Üçlertoprağı, konuşmasında TOSFED'in 33 yıllık tarihinde ilk kez tüm kulüplerin ortak bir adayı desteklediğini belirterek teşekkürlerini sundu. Federasyonun son üç yıldır mali açıdan güçlü bir yapıya kavuştuğunu, sponsorluk anlaşmalarının geliştiğini, branşlarda rekorlar kırıldığını ve medya görünürlüğünün arttığını vurguladı. Üçlertoprağı, İstanbul Park'ın Türk sporuna yeniden açılmasının da gurur verici bir başarı olduğunu söyledi.

Üçlertoprağı, önceki genel kurulda İstanbul Park'ın yarışlara açılmasına dair sözünü tuttuğuna dikkat çekti. Pistin uzun yıllar kullanılamaz durumda olduğunu hatırlatan başkan, uzun çabaların ardından pistin yeniden aktif hale geldiğini ve burada ulusal yarışlar düzenlenmeye başlandığını belirtti. Sadece iki ay içerisinde Dünya Rallikros Şampiyonası'nı 2025 ve 2026 yılları için Türkiye'ye kazandırdıklarını belirten Üçlertoprağı, bunun sadece bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Yeni dönemde sporcu keşfi ve yetiştirme programlarına öncelik vereceklerini açıklayan Üçlertoprağı, İstanbul Park'ta hem ulusal hem de uluslararası organizasyonları düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi. Formula 1'in Türkiye'ye dönüşü için Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ile lobi çalışmalarına devam ettiklerini belirten Üçlertoprağı, bu konuda yakın zamanda olumlu haberler verebileceklerini umduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Hüseyin Burak Demirer - Spor

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Yerel Haberler İstanbul Park Otomobil ankara Spor

"
Benzer Videolar