Epilepsi Hastası Çocuklarının Tedavisi İçin Ankara’ya Taşınan Aile, Kiracıyla Sorun Yaşıyor

Nevşehirli Çomak Ailesi, epilepsi hastası çocuklarının tedavisi için Ankara'ya taşınmak zorunda kaldı ve evlerini kiraya verdi. Ancak, çocuklarının tedavisi tamamlandıktan sonra Nevşehir'e geri dönmek istediklerinde, kiracı evden çıkmayı reddetti. Aile, evlerini geri almak için yasal yollara başvurduğunu belirtti.

Anne Münire Çomak, yaşadıkları zorlukları İhlas Haber Ajansı'na anlattı. "Oğlumun tedavisi için Ankara'ya gittik. Tedavisi bittikten sonra evimize dönmek istedik ancak kiracı evden çıkmak istemiyor. Ankara'da oturduğumuz evi de satmak zorunda kaldık, bu nedenle orada da evimiz yok. Şu anda evimize giremiyoruz ve kiracı hem kirasını ödemiyor hem de evden taşınmak için para istiyor." dedi.

"Dükkan köşelerinde yaşamak istemiyoruz. Ev kiraları çok yüksek, kirada oturmaya gücümüz yetmiyor. Kiracımız sürekli bizden para istiyor, bazen 100 bin, bazen 50 bin. Artık dükkan köşelerinde yaşamak istemiyoruz, kendi evimize dönmek istiyoruz." diye ekledi.

Baba Selami Çomak da, "Paranın önemi yok, biz sadece evimizi geri almak istiyoruz. Kiracımız zaten kirasını da ödemiyor. Bir an önce evimizi boşaltmasını istiyoruz." dedi.

Ailenin yaşadığı bu zorlu durum, kiracı-ev sahibi ilişkilerinde yaşanabilecek sorunlara bir örnek teşkil ediyor. Ev sahibi haklarını korumak ve kiracılar ile yaşanan anlaşmazlıklarda adil çözümler bulmak için yasal yollara başvurmanın önemi bir kez daha vurgulanıyor.

Epilepsi 3-sayfa kiracı Ankara Emlak Yerel Yaşam Hukuk

Benzer Videolar