Enerjisa’nın ‘Enter Genç Yetenek’ Staj Programı’na 8.600 Başvuru

Enerjisa Dağıtım Şirketleri (EDAŞ) tarafından 2017 yılında başlatılan ve 216 genci mezun eden "Enter Genç Yetenek" staj programı, 2024-2025 dönemi için 8.600'den fazla başvuru aldı. Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ'ın ortaklaşa yürüttüğü program, 169 farklı üniversiteden gelen başvuruları değerlendirdi ve 350 adayla görüşme gerçekleştirdi.

ENTER 2024 – 2025 DÖNEMİ, İDEATHON ETKİNLİĞİ İLE BAŞLADI

Program kapsamında, üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan 4. sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine kariyer fırsatları sunuluyor. 9. dönemi ile başlayan Enter, bu yıl da Ideathon etkinliğiyle başladı. Bu etkinlik, öğrencilerin yenilikçi çözümler geliştirmelerine ve takımlar halinde iş birliği yapmalarına olanak tanıyor. Katılımcılar, tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi, iş süreçlerine aktif olarak katılım sağlayacak ve kariyer gelişimlerine hız kesmeden devam edecekler. Bu etkinlik, onlara sadece yaratıcı düşünme fırsatı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda profesyonel yetkinliklerini de geliştirmesine yardımcı oluyor.

GENÇ PROFESYONELLERE İŞ FIRSATLARI SUNULUYOR

Enter programı, öğrencilere Enerjisa Dağıtım Şirketleri ve elektrik dağıtım sektörünü daha yakından tanıma fırsatı sunuyor. Program sonunda başarılı bulunan adaylara Enerjisa Dağıtım Şirketleri ve enerji sektöründe çalışma fırsatı veriliyor.

Program, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, İktisat ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde okuyan 4. sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine açık. Seçilen öğrenciler, 9 ay boyunca Elektrik Dağıtım Yolu, Fonksiyonel Birimler ve Veri Yönetimi gibi farklı alanlarda rotasyonlu görevlerde bulunacaklar.

ÖZSÜREKCİ: "DAHA İYİ BİR GELECEK İÇİN GENÇLERİN GELİŞİMİNE DESTEK OLUYORUZ"

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, Enter programının daha iyi bir gelecek için üniversiteli gençlerin kariyer gelişimine ve istihdamına destek olduğunu belirterek, "Gençlerimizin eğitim ve kariyer yolculuğunda onlara rehberlik etmek, geleceğin liderleri ve uzmanları olma yolunda attıkları ilk adımda yanlarında olmak bizim için mutluluk verici. Enter'ın 9. döneminde de genç yeteneklerimize sunduğumuz gelişim ve istihdam fırsatları ile Türkiye'nin enerji dönüşümüne katkı sağlamaya devam ediyoruz" dedi.

AYDİLEK: "TOPLUMSAL KALKINMAYA VE BİREYLERİN GELİŞİMİNE ÖNCÜ OLUYORUZ"

Enerjisa Enerji İnsan ve Kültür Bölüm Başkanı Yakup Aydilek, Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nin, She-Energy, Enter, Enbiz, Geleceğini Kuran Genç Kadınlar ve SPARK gibi eğitim, kariyer ve sosyal sorumluluk programlarıyla kapsayıcılık, cinsiyet eşitliği, gönüllülük kültürünü, istihdamı ve gelişim süreçlerini desteklediklerini belirtti. Aydilek, "Bu programlar, toplumsal kalkınmaya fayda sağlarken, bireylerin kariyerlerine attığı ilk adımda da onlara öncü oluyor. Enerjisa olarak programlarımızı sürdürülebilir olarak devam ettirerek, bugünün gençlerini yarının uzmanları ve liderleri konumuna getirmek için nesilleri desteklemeye devam edeceğiz. Enter'ın 9. Dönemi olan yeni sezonda, aynı heyecan ve özenle süreçlerimizi yürütüyoruz. Mentorluk desteği, kahve sohbetleri, saha ziyaretleri, lider buluşmaları, eğitim ve atölye çalışmaları ile hem kişisel hem de mesleki anlamda gelişimlerine katkı sunmak adına büyük bir sorumluluk üstlendiğimizin bilincindeyiz. Bu sayede, ülke ekonomisine ve istihdamına sağladığımız katkıyı daha da güçlendiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Eğitim Güncel Enerji

"
Benzer Videolar