Emekli Öğretmenden Geri Dönüşüm ile Sanat Eserleri

Sakarya'da yaşayan 74 yaşında emekli bir resim öğretmeni olan Metin Aşoğlu, sanayi atıklarından yaptığı sıra dışı eserlerle sanatseverleri büyüledi. Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Ofis Sanat Merkezi'nde açılan sergide, Aşoğlu'nun metal ve alüminyum atıklardan yarattığı 37 eser yer alıyor.

7 yıldır bu tür sanat eserleri yarattığını belirten Aşoğlu, AA muhabirine, eserlerinin tamamının özgün tasarımına ait olduğunu söyledi. Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yarattığı her bir eserin yaklaşık 3 ay süren bir emek ürünü olduğunu aktardı.

Aşoğlu, sanat çalışmalarının kendisine büyük bir mutluluk ve tatmin duygusu verdiğini ifade etti. Her eserinde özgünlük ve yaratıcılığa odaklandığını vurguladı.

Sergiyi ziyaret eden eski meslektaşı İbrahim Esen, Aşoğlu'nun çalışmalarının geri dönüşüme önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Bir diğer ziyaretçi Oral Kobaş ise atıklardan yaratılan eserlerin toplum için güçlü bir mesaj taşıdığını ifade ederek Aşoğlu'nun bu anlamlı çalışmasını takdir etti.

Kültür Sanat sakarya Kültür Sanat Çevre Yaşam

Benzer Videolar