Emekli Asker, Borçlu Tarafından Tehdit Edildiği İddiasıyla Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu

İstanbul'da 25 yıllık emekli bir asker olan Atilla Ç., maddi sıkıntılar yaşayan Yalçın K.'ya yardım etmiş ve yıllarca borcunu ödememesi üzerine icra işlemi başlatmıştır. Ancak Yalçın K.'nın borçlarını ödemek yerine icra işlemi başlatılınca kendisini tehdit ettiği iddiasıyla Atilla Ç. savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.

Atilla Ç.'nin avukatı İbrahim Altun, yaptığı açıklamada, müvekkilinin Yalçın K.'ya yaptığı ödemelerin dekontlarını sunduklarını ancak Yalçın K.'nın bu dekontlara rağmen haksız kazanç elde etmek suretiyle müvekkilinin arsalarına el koymaya çalıştığını belirtmiştir. Altun, ayrıca Yalçın K.'nın devlet gücünü ve mafya isimlerini kullanarak müvekkilini ve çevresini rahatsız etmeye devam ettiğini iddia etmiştir.

Suç duyurusu dilekçesinde, Atilla Ç. 25 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri Kurtarma Su Altı Komutanlığı'nda görev yaptığını ve Yalçın K. ile çocuklarının okul arkadaşı olmaları sebebiyle yaklaşık 17 yıl önce tanıştığını belirtmiştir. Atilla Ç., Yalçın K.'nın 2010 yılında tefecilerden borç aldığını ve ailesiyle birlikte başının belaya girebileceğini söyleyerek kendisinden yardım istediğini ifade etmiştir. Atilla Ç., Yalçın K.'ya zaman zaman maddi yardımda bulunduğunu ve ailece görüştüklerini belirtmiştir. Ancak, Atilla Ç., Yalçın K.'nın kendisinden aldığı paraları tefeci borçlarını kapatmak, arsaya otopark yapmak, aile fertlerine lüks araç almak ve lüks tatiller yapmak için kullandığını öğrendiğini iddia etmiştir.

Atilla Ç., Yalçın K.'nın 2012 yılında oğlunun nişanında ve 2013 yılında düğününde kendisinden ve çevresinden borç para aldığını ve kefil göstererek senet karşılığı borç aldığını belirtmiştir. Atilla Ç., senetlere imza atmadığını ve borçları istediğinde Yalçın K.'nın borçları ödeyemeyeceğini ancak üzerine kayıtlı arazileri verebileceğini söylediğini ifade etmiştir. Atilla Ç., Yalçın K.'nın teklifiyle arazileri üzerine aldığını ancak Yalçın K.'nın çevresine ve tefecilere olan diğer borçlarını ödeyemeyince icra işlemi başlatıldığını belirtmiştir. Atilla Ç., icra işlemi sırasında evinin tahliye edilmesi gerektiğini ve tahliye sırasında avukatların kendisini tehdit ettiğini iddia etmiştir. Atilla Ç., ayrıca olaylara dahil olan Oğuz Y.'nin kendisini silahla tehdit ettiğini ve "Rus patronum Türkiye'de çok güçlü kişilerle çalışıyor" dediğini iddia etmiştir. Atilla Ç., Yalçın K.'nın kendisini medyaya vererek yıllarca hizmet ettiği TSK'da küçük düşürmek ve çevresine rezil etmek amacıyla tehdit ettiğini iddia etmiştir.

Soruşturma çerçevesinde Oğuz Y.'nin "başkasını bir malın teslimi veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle yağma" suçundan tutuklandığı, Yalçın K.'nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenilmiştir.

Avukat İbrahim Altun, yaptığı açıklamada, şikayetleri üzerine titizlikle yürütülen bir soruşturmanın başlatıldığını ancak müvekkilinin hala rahatsız edildiği durumlar olduğunu belirtmiştir. Altun, müvekkilinin itibarını zedelemek için yapılan tüm bu müdahalelerin üzücü olduğunu ve ülkemizde insanların daha duyarlı olmasını, birbirlerine hukuki yoldan başvurmasını ve şiddet, tehdit ve gayri resmi yollara başvurulmadan Türk mahkemelerine başvurulması gerektiğini savunmuştur. Altun, kendilerinin bu şekilde hareket ettiklerini ve sonucunu aldıklarını düşünmektedir.

Güvenlik istanbul 3-sayfa Finans Güncel Hukuk Suç

Benzer Videolar