Elon Musk, demokrasiye yönelik asıl tehdidin Trump'ı suçlayanlar olduğunu söyledi | Dış Haberler

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ı destekleyen Elon Musk, Trump'ın demokrasi için tehdit olduğunu savunanların "demokrasiye asıl tehdidi oluşturduğunu" söyledi.

Amerikalı milyarder Elon Musk, Donald Trump'ın demokratik değerler için bir tehdit olduğunu söyleyenlerin, aslında demokrasi için daha büyük bir tehdit oluşturduğunu iddia etti.

Musk, Pennsylvania'da Trump'ı destekleyen bir etkinlikte katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bir katılımcı, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınını hatırlatarak, Trump'ın yeniden seçilmesi halinde ABD demokrasisinin gerileyeceği yönündeki söylemler hakkında Musk'ın görüşünü sordu.

Musk, Trump'ın demokratik değerler için bir tehdit olduğu iddiasının, aslında kendisinin bir tehdit oluşturduğu anlamına geldiğini ifade etti ve ekledi ki, Trump, Kongre baskını sırasında şiddetten kaçınarak barışçıl protestolar yapılmasını talep etmişti.

6 Ocak 2021 Kongre Baskını

6 Ocak 2021'de, aşırı sağcı gruplar ve eski Başkan Donald Trump'ın destekçileri, 2020 başkanlık seçim sonuçlarının onaylanması için düzenlenen Kongre oturumunu engellemek amacıyla Kongre binasına saldırdı.

Baskında, bir polis memuru dahil olmak üzere beş kişi hayatını kaybetti. Kongre baskını nedeniyle halkı isyana teşvik suçlamasıyla yargılanan Trump, Şubat 2021'de Senato'daki oylamada aklandı.

Benzer Videolar