Ege Üniversitesi’nden Çevre Dostu Tohum Kaplama Projesi

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şenay Şanlıer liderliğindeki "Hububat Tohumlarının Kaplanması Amacıyla Formülasyonlarının Geliştirilmesi" projesi, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim "BİGG" programından destek almaya hak kazandı. Proje, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir tarım uygulamaları için yeni tohum kaplama formülasyonları geliştirmeyi hedefliyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, projeyi yürüten ekibi makamında ağırlayarak başarılarını kutladı. Rektör Budak, "Üniversitemiz, tam akreditasyona sahip bir araştırma merkezi olarak bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarımızı sürekli geliştiriyoruz. Akademisyenlerimizin projeleri, önemli kurumlardan destek almaya devam ediyor. Prof. Dr. Şanlıer ve ekibi, çevre dostu ve sürdürülebilir tarımı destekleyecek tohum kaplama formülasyonları geliştirerek önemli bir katkı sağlayacak. Kendilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Şanlıer, "Proje kapsamında, biyokimya, moleküler biyoloji ve bitki biyolojisi alanlarındaki uzmanlığımızı kullanarak inovatif ve çevre dostu tohum kaplama formülasyonları geliştireceğiz. Bu formülasyonlar, tohum endüstrisinde kullanılabilecek ve ülkemizin uluslararası pazardaki rekabet gücünü artırarak dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyor. Projemizin temel amacı, tarımsal verimliliği artırmak, doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilir bir tarım modeline katkıda bulunmaktır" diye konuştu.

Proje ekibinde, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Zeynep Gaye Hamarat ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Bengisu Taşdelen yer alıyor. - İZMİR

Ege Üniversitesi Tübitak Sağlık Eğitim Yerel Tarım

Benzer Videolar