DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21557190.26908%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Edirne’deki müzeleri 600 binden fazla ziyaretçi gezdi
10 okunma

Edirne’deki müzeleri 600 binden fazla ziyaretçi gezdi

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:50
Edirne’deki müzeleri 600 binden fazla ziyaretçi gezdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne, 8 ayda 600.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlayarak müzeler şehri kimliğini pekiştirdi.

Zengin bir kültürel geçmişe sahip olan Edirne, çeşitli tematik müzeleriyle ziyaretçilerini geçmişe yolculuğa çıkarıyor.

Osmanlı’nın neredeyse bir asırlık başkenti olan Edirne, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan tarihi eserlerle dolu. Türk ve İslam Eserleri, Edirne, Balkan Tarihi, Vakıf Eserleri, Fatih Sultan Mehmet, Necmi İğe Evi Etnografya, Edirne Kent, Hasan Ali Yücel Çocuk, Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık, Milli Mücadele ve Lozan, İlhan Koman Heykel ve Resim, Osman İnci, Uzunköprü Kent, Tarihte Kurulmuş Türk Devletleri, Osmanlı Padişahları, Padişah Çadırı, Balkanlarda Osmanlı Eserleri ve Doğa Tarihi müzeleri ziyaretçileri bekliyor.

Kültür ve turizm merkezi Edirne’nin müzeleri, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

“Edirne, artık bir müzeler şehri haline geldi” diyen Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Enver Şengül, kentin tarihi, kültürü ve mimari dokusuyla benzersiz bir şehir olduğunu vurguladı.

Şengül, Edirne’nin yılın her ayında turist çektiğini ve son yıllarda birçok müzenin açıldığını belirtti. Müzelerin, ziyaretçilere görsel bir şölen sunarak tarihe yolculuk fırsatı sunduğunu ifade etti.

“Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzeler, Trakya Üniversitesindeki müzeler ve özel müzeler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kente gelenlerin Selimiye Camisi’nden sonra en çok ziyaret ettiği yer Sağlık Müzesi,” diye ekledi.

Ziyaretçiler, Edirne’den memnun ayrılıyor. Yalova’dan gelen Emine Dövenci, Edirne’nin tarihi yapıları ve müzelerini hayranlıkla gezdiğini söyledi. Edirne’ye gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Dövenci, “Camiler şahane, müzeler çok güzel. Bu kadar tarihi yapının bir arada olması çok değerli,” dedi.

Romanya’dan gelen Nerdin Bari ise Edirne’ye yılın farklı dönemlerinde geziler düzenlediklerini belirtti. Bari, ziyaretleri kapsamında kenti ve müzeleri tanıttıklarını ifade ederek, “Atalarımızın yaptıkları bu eserlerle iftihar ediyoruz. Edirne’nin her yeri müze, mümkün oldukça gezmeye çalışıyoruz,” dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Kültür Güncel turist edirne

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP