Edirne’de İlk ‘Topraktan Sofraya Gastronomi Festivali’ Yapıldı
Edirne'nin tarihini ve kültürünü gastronomi ile buluşturan "Topraktan Sofraya Edirne Gastronomi Festivali" kapılarını ilk defa açtı. Festivalin gala yemeğinde Türkiye'nin önde gelen şef ve aşçıları bir araya geldi, duygusal anlar yaşandı.
Edirne Valiliği'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen festivalin gala yemeğine Türkiye'nin önemli şef ve aşçıları ile "Topraktan Sofraya Edirne" kitabına katkı veren şefler katıldı. Edirne Valisi Yunus Sezer, festivalin geleneksel hale getirilmesini hedeflediklerini vurguladı ve Osmanlı'nın 92 yıl başkentlik yaptığı Edirne'nin zengin mutfak kültürüne dikkat çekti. "Edirne hem saray hem de Rumeli mutfağının merkeziydi," dedi Vali Sezer, "Ancak zamanla menülerimiz daraldı. 'Topraktan Sofraya Edirne' kitabındaki tarifler ile restoranlarda geçmişin zenginliğini yaşatmayı ve geleceğe taşımayı umuyoruz."
Ödül töreninde ustalar çırakları ile kucaklaşarak duygusal anlar yaşattı.
Festival programı kapsamında katılımcılara belgeleri takdim edildi. Usta ve çıraklar belgelerini alırken kucaklaşmaları dikkat çekti. Günaydın Et Restoranları Grubu Ortağı Şef Cüneyt Asan, ödülleri takdim ederken tüm katılımcılara önce sarıldı ve alınlarından öptü. Gala gecesinde Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk ve şef Esra Tokelli de ödül takdiminde bulundu.
Topraktan Sofraya Edirne Menüsü
"Topraktan Sofraya Edirne Menüsü" olarak davetlilere köy ekmeği ve limonlu yanık tereyağı, kavun çekirdeği şerbeti, Edirne tarhana çorbası, cici papalı börülce salatası, reyhan şerbeti, ciğer sarma vişne glazeli, loznik isli yoğurtlu, soğan dolması, Edirne usulü kuzu kapama, Rumeli usulü kalburabastı, ayva marmeladı dolgulu acı badem kurabiyesi, ızgara borani, ızgara köy biberi, ekşimikli biber ikram edildi.
- EDİRNE Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel Yerel Haberler Kültür Sanat Gastronomi Etkinlik Kültür edirne Yerel Yaşam