‘E-Nabız satıldı’ iddialarıyla ilgili Bakanlıktan açıklama geldi

Sağlık Bakanlığı, bazı internet sitelerinde e-Nabız sisteminin Katar'a satıldığına dair çıkan haberlere sert bir dille yanıt verdi. Bakanlık, resmi açıklamasında e-Nabız sisteminin hiçbir ülkeye satılmadığını ve Bakanlık izni olmadan da satılamayacağını belirtti.

"İDDİALAR ASILSIZ"

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, e-Nabız sisteminin tamamen Bakanlığa ait olduğu ve Katar'a satıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Açıklamada, e-Nabız'ın 70 milyonu aşkın aktif kullanıcısı ve 30 binden fazla sağlık tesisi ile entegre edilmiş büyük bir sistem olduğu belirtildi. Bu sistemin başarısında sağlık çalışanları ve e-Nabız uygulamasını benimseyen vatandaşların büyük rolü olduğu ifade edildi.

E-NABIZ MİLLİ PROJELERDEN BİRİ

Bakanlık, e-Nabız'ın ülkemizin sağlık bilişim alanında önemli bir başarı örneği olduğunu ve hiçbir ülkeye satılmasının söz konusu olmadığını bir kez daha vurguladı. E-Nabız ve benzeri projelerin ülkemizi sağlık bilişimi alanında dünya çapında örnek gösterilen bir konuma taşıdığı vurgulandı. Bu başarı Türk şirketlerinin yurt dışında sağlık bilişim alanında hizmet sunmasına da katkı sağlıyor.

"KİŞİSEL SAĞLIK VERİLERİ GÜVEN ALTINDA"

Vatandaşların kişisel sağlık verilerinin güvenliğine de dikkat çekilen açıklamada, bu verilerin ilgili mevzuat uyarınca en üst düzeyde korunmasının sağlandığı belirtildi. E-Nabız sistemi, vatandaşların kişisel sağlık verilerinin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak amacıyla Bakanlığın Kritik Varlıklar listesine dahil edilmiştir. Bakanlık, e-Nabız sisteminin Türkiye Cumhuriyeti'nin değerli bir varlığı olduğunu ve tüm haklarının Bakanlığa ait olduğunu vurguladı. Açıklamada, e-Nabız sistemine karşı yalan haberlerle güven kaybı yaratılmasına izin verilmeyeceği ve gerçeğe aykırı haberleri yayanlara karşı yasal yollara başvurulacağı belirtildi.

Haberler.com / Rabia Dalkılıç - Sağlık

Sağlık Bakanlığı Teknoloji E-Nabız Sağlık Hukuk Katar

"
Benzer Videolar