Dursun Dede’nin İlginç Vasiyeti: 1954 Model Kamyonet Mezara Yanı

93 yaşında olan Dursun Dede, 1954 model kamyonetinin mezarının yanına konulmasını vasiyet etti. Bu sıra dışı vasiyet, Trabzon'un Sürmene ilçesinde büyük bir ilgi uyandırdı.

Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Aksu mahallesinde yaşayan Dursun Hakkı Sofuoğlu, uzun yıllar kamyon şoförlüğü yapmış bir emekliydi. Gençliğinde muavinlik yaparak başlayan yük taşımacılığı serüveni, onu İran, Irak, Suriye, Almanya ve İngiltere gibi ülkelere götürdü. 15 yıl önce emekliye ayrıldıktan sonra bir süre Zonguldak'ta yaşayan Sofuoğlu, 6 yıl önce eşini kaybetti ve Sürmene'deki evine geri döndü.

Eşinin mezarının hemen yanında, Sürmene mezarlığında, 1954 model Willys marka kamyonetiyle yalnız kalan Sofuoğlu, yıllardır bu emektar araca büyük bir bağlılık duyuyordu. 50 yıl önce satın aldığı bu kamyonetiyle sadece Salı ve Cuma günleri şehir merkezine iniyordu. Teklifler gelmesine rağmen kamyonetini satmayı hiç düşünmedi. Sofuoğlu, yaşamının büyük bir bölümünü yollarda geçirmişti ve kamyonet onun için sadece bir araç değil, aynı zamanda geçmişin bir parçasıydı.

Geçen sene yeni Zigana Tüneli açıldığında, Sofuoğlu, kamyonetiyle tünelden geçerek bu modern mühendislik harikasını görme şansını yakaladı. Kamyonetinin bakımlarını hiç aksatmayan Sofuoğlu, bu aracın muayenesinden de sorunsuz bir şekilde geçtiğini, hatta muayene memurlarının 1954 model bir kamyonetin bu kadar iyi durumda olmasına şaşırdıklarını belirtti. Kamyonetin motorunu yıllar önce kendi elleriyle değiştiren Sofuoğlu, aracın benzinli motordan dizel motora dönüştürülmesini de kendi sağlamış.

"Ben mezara, o da mezarın üstüne" diyen Sofuoğlu, vasiyetinde kamyonetinin mezarının yanında olmasını istediğini açıkladı. Bu kamyoneti kimseye satmadığını, satmayacağını da belirten Sofuoğlu, onunla uzun yıllar geçirmiş bir dost gibi bağlanmış olduğunu dile getirdi.

Dursun Dede'nin İlginç Vasiyeti: 1954 Model Kamyonet Mezara YanıKaynak: İhlas Haber Ajansı / OZAN KÖSE - Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Sürmene Trabzon Güncel Yaşam

"
Benzer Videolar