Dünyanın en yaşlı üçüncü insanı olan Amerikalı kadın 115 yaşında hayatını kaybetti

Elizabeth Francis, 115 yaşında huzur içinde hayata veda etti. Dünyanın en yaşlı üçüncü insanı olarak bilinen Francis, uzun ve olağanüstü bir yaşam öyküsüne sahipti.

1909 doğumlu Francis, 20 farklı ABD başkanının yönetimini gördü. Louisiana'da doğan Francis, 11 yaşında annesini kaybedince Houston'a taşındı ve hayatının geri kalanını teyzesi ile birlikte orada geçirdi.

Çalışma hayatında da aktif olan Francis, 1970 ve 80'li yıllarda bir televizyon kanalının kafeteryasında çalıştı. Araba kullanmayı tercih etmeyen Francis, sosyal yaşama aktif olarak katılıyordu. Özellikle kilisedeki toplulukla güçlü bağlar kurmuştu.

Yaşamının son dönemlerinde 95 yaşındaki kızı Dorothy Williams ve torunu Ethel Harrison ile birlikte yaşayan Francis'in üç torunu, beş büyük torunu ve dört büyük büyük torunu bulunuyordu.

LongeviQuest CEO'su Ben Meyers, Francis'in bu kadar uzun yaşaması için güçlü aile ve toplum bağlarının önemli olduğunu belirtti. "İnsanların yalnız başına bu yaşa ulaşması çok zor. Francis'in uzun yaşamının sırrı, ailesi ve çevresindeki insanlarla kurduğu güçlü bağlardı." dedi Meyers.

Houston toplumunun sevilen bir üyesi olan Francis, arkasında kalabalık ve sevgi dolu bir aile bıraktı.

Dünyanın en yaşlı üçüncü insanı olan Amerikalı kadın 115 yaşında hayatını kaybettiHaberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Yaşam Dünya

"
Benzer Videolar