Dünyaca ünlü fast-food zincirinde E. coli salgını! 1 kişi öldü, 49 kişi hastanelik oldu

Dünya çapında bilinen bir fast-food zinciri, E. coli salgını nedeniyle büyük bir krizle karşı karşıya kaldı. Zincirin popüler Quarter Pounder hamburgerlerinde bulunan bakteri nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti ve 49 kişi zehirlendi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) raporuna göre, zehirlenen kişilerden 10'u hastaneye kaldırıldı. Vakaların 10 eyalette görüldüğü ve çoğunluğun Colorado ve Nebraska'da olduğu açıklandı.

Salgının ardından şirketin hisseleri %6 değer kaybetti. Salı günü 314.70 dolardan işlem gören hisseler, Çarşamba sabahı 299.61 dolara geriledi. Uzmanlar, bu sağlık krizi nedeniyle zaten büyüme sorunları yaşayan şirketin önemli bir darbe aldığını ifade etti.

Şirket, bir açıklama yaparak Quarter Pounder'ı menüden çıkardıklarını ve müşterilerin restoranlarına güvenle gelebileceğini belirtti. Ayrıca, birçok eyalette taze soğan ve çeyrek pound et köftesi kullanımını da durdurduklarını duyurdular.

Tüketiciler, Quarter Pounder tükettikten sonra ishal, ateş, kusma ve dehidrasyon şikayetleri ile hastanelere başvurdu.

Uzmanlar, tespit edilen E. coli O157:H7 suşunun, 1993 yılında Jack in the Box'ta 4 çocuğun ölümüne ve 700'den fazla kişinin hastalanmasına neden olan tehlikeli suşla aynı olduğunu belirtti.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Bakteri Ekonomi Sağlık Dünya Kusma

"
Benzer Videolar