Donald Trump'tan Volodimir Zelenskiy'e: Tarihin en büyük pazarlamacısı | Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı olan Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy için "Bence Zelenskiy tarihin en büyük pazarlamacısı. Ülkeye her geldiğinde 60 milyar dolarla ayrılıyor." ifadelerini kullandı ve Zelenskiy'nin Demokratların kazanmasını istediğini dile getirdi

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin yeniden başkan adayı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ABD Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı Kamala Harris'in zaferini arzuladığını öne sürdü.

Seçim kampanyasıyla meşgul olan Trump, bir miting sırasında Zelenskiy'yi hedef aldı. Trump, "Zelenskiy'nin tarihin en büyük pazarlamacılarından biri olduğuna inanıyorum. Ülkemize her geldiğinde 60 milyar dolarla ayrılıyor" ifadesini kullandı.

Trump ve Harris ne kadar bağış topladı? Haberi Görüntüle

"ONLARIN ZAFERİNİ ÇOK İSTİYOR"

Trump, "Onların bu seçimi kazanmasını çok istiyor, ancak ben farklı davranacağım ve barışı sağlayacağım" dedi.

2022 Şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından Trump, kendisinin başkanlık koltuğunda olması durumunda bu savaşın yaşanmayacağını defalarca ifade etmişti. Yeniden başkan adayı olduğunda yaptığı bir açıklamada ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile aralarındaki iyi ilişkilere vurgu yaparak savaşı hızla sona erdirebileceğini iddia etti.

Öte yandan Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için şu anda New York'ta bulunuyor. Geçen hafta Zelenskiy ve Trump'ın görüşme planlarının olduğu bildirilse de henüz bir görüşme gerçekleştirilmedi.

*Haberin görseli Associated Press tarafından servis edilmiştir.

Benzer Videolar