Donald Trump'tan Google'a: Seçimi kazanırsam dava açacağım | Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı olan Donald Trump, Google'ı aramalarda rakibi Kamala Harris'i öne çıkardığı iddiasıyla dava etmekle tehdit etti. Trump, seçimleri kazanması halinde ABD Adalet Bakanlığını, Google'ı seçimlere "açık müdahale" etmesi nedeniyle dava etmeye çağıracağını söyledi.

Kasım ayında yapılacak seçimlerde başkanlık koltuğunu hedefleyen Donald Trump, Google'ı seçim sonuçlarını etkilemekle suçladı ve kazandığı takdirde şirketin yasal yollardan hesap soracağını açıkladı.

Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Google'ın arama sonuçlarını manipüle ederek kendisine karşı olumsuz haberleri ön plana çıkarırken, Demokrat Parti adayı Kamala Harris'e dair olumlu haberleri öne çıkardığını iddia etti. Bu durumun, Google'ın "yasa dışı" bir algoritma kullandığının kanıtı olduğunu savundu.

Trump, eğer seçimi kazanırsa ABD Adalet Bakanlığı'nı Google'ı "seçimlere açık müdahale" etmekten dava etmeye çağıracağını duyurdu. "Bu yasa dışı bir faaliyet," diye vurguladı.

Trump'ın bu iddialarının, Muhafazakar Medya Araştırma Merkezi'nin Google'ın arama algoritmasının Harris'i Trump'tan daha fazla desteklediğini öne süren bir çalışmaya dayanmış olabileceği düşünülüyor.

Google ise bu suçlamaları reddederek, arama algoritmasının hiçbir adayı desteklemek amacıyla manipüle edilmediğini belirtti.

MUSK GOOGLE'A ELEŞTİRİLERDE BULUNDU

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk da geçtiğimiz günlerde Google ve Microsoft'un Demokrat Parti'ye yaptıkları bağışları eleştirerek, bu durumun taraflılık yaratabileceğini belirtti.

Musk, X platformundan yaptığı bir paylaşımda, "Google ve Microsoft, Demokrat Parti'ye orantısız bir şekilde bağış yapıyor. Web tarayıcılarının ve aramaların neredeyse tamamını kontrol ediyorlar. İyi niyetli olsalar bile, önyargı yaratmaktan kaçınamazlar," dedi.

Benzer Videolar