Donald Trump Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le konuştu mu? | Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden başkan adayı olan Donald Trump, başkanlık görevi sona erdikten sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birkaç kez konuştuğu iddialarını yanıtladı. Trump, "Bu konuda yorum yapmam ama eğer temas halinde olsaydım bunun akıllıca bir şey olduğunu söyleyebilirim. İnsanlarla dostça ilişkim varsa, insanlarla bir ilişkim varsa bu iyi bir şeydir, kötü bir şey değil." dedi.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, Chicago Ekonomi Kulübü'nde Bloomberg News Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldığından beri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iletişim kurup kurmadığı sorusuna yanıt vermeyi reddetti, ancak iletişim kurmuş olsaydı bunun "akıllıca" bir hareket olacağını söyledi.

"BU AKILLICA OLURDU"

Trump, "Bu konuda yorum yapmayacağım, ancak eğer iletişim kurmuş olsaydım, bunun akıllıca bir şey olduğunu söyleyebilirim. İnsanlarla iyi ilişkilerim varsa, insanlarla bir ilişkim varsa, bu iyi bir şeydir, kötü bir şey değil." diye belirtti.

Gazeteci Bob Woodward'ın kitabında, Trump'ın 2021'in başlarında başkanlıktan ayrıldıktan sonra Putin ile birçok kez iletişim kurduğunu iddia ettiği belirtiliyor.

"2020 SEÇİMLERİNDE İKTİDAR BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE DEVROLDU"

Trump, 6 Ocak 2021'de Trump destekçilerinin Kongre Binası'na düzenlediği baskına rağmen, 2020 ABD Başkanlık seçimlerinin barışçıl bir iktidar devri ile sonuçlandığı konusunda ısrarcı oldu.

Trump, seçim sonuçlarına verilen tepkiyi "İnsanlar öfkeliydi" diyerek açıkladı ve ardından Başkan Joe Biden'ın göreve başladığı gün Florida'daki evine gittiğini belirtti.

"PENNSYLVANIA KAZANANI BELİRLEYECEK"

Trump, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimde Pennsylvania'nın kazananı belirleyeceğini söyledi.

Pennsylvania'nın seçimi belirlemesinin muhtemel olduğunu ifade eden Trump, "Çoğunluk Pennsylvania'nın seçimi belirleyeceğini söylüyor, bence orada çok iyi gidiyoruz." dedi.

Trump, Temmuz ayında Pennsylvania'da düzenlediği bir seçim mitinginde silahlı saldırıya uğramıştı ve sağ kulağından yaralanmıştı.

Benzer Videolar