Diyet yapmak beyin sağlığına zarar veriyor mu? Prof. Dr. Serdar Dağ önemli bir noktaya değindi

Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serdar Dağ, Haberler.com stüdyosunda sunucu Melis Yaşar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Konuşmada, Dağ, beslenme alışkanlıklarının beyin sağlığı üzerindeki etkilerine odaklandı.

"BEYİN ŞEKER VE OKSİJENLE BESLENİR"

Prof. Dr. Dağ, son zamanlarda popüler olan çeşitli diyetlerin insanın doğal yapısıyla uyuşmadığını vurguladı. "İnsanlar doğal olarak et ve bitkisel gıdalarla beslenmelidir. Diyetler moda gibi geçici olmamalıdır. Diyetlerden mucizevi sonuçlar beklemek gerçekçi değildir. Diyet, vücudun enerji kaynağıdır. İnsan vücudu tüm besin maddelerine ihtiyaç duyar, özellikle de beyin şeker ve oksijene ihtiyaç duyar. Şeker alımı beyin fonksiyonları için olmazsa olmazdır. Şekeri doğal kaynaklardan, yani sebze ve meyvelerden almak önemlidir. Tükettiğimiz her şey hücrelerimizde birikir. Kalitesiz beslenme hücrelerde artıkları artırır ve bu da erken yaşlanmaya yol açar. Çok kötü beslenme ise DNA'nın korunmasına zarar vererek hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur." dedi.

Diyet yapmak beyin sağlığına zarar veriyor mu? Prof. Dr. Serdar Dağ önemli bir noktaya değindi Haberler.com / Melis Yaşar - Sağlık

Serdar Dağ Sağlık Yaşam Moda

Benzer Videolar