DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 22515131.20373%
İstanbul
25°

AÇIK

05:26

SABAHA KALAN SÜRE

Diyarbakır, Tarihi Dokusuyla Turistleri Etkiliyor
6 okunma

Diyarbakır, Tarihi Dokusuyla Turistleri Etkiliyor

ABONE OL
Eylül 26, 2024 09:52
Diyarbakır, Tarihi Dokusuyla Turistleri Etkiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle turistleri büyüleyen bir şehir. Şehrin tarihi dokusu, ziyaretçiler tarafından hayranlıkla karşılanıyor.

Diyarbakır, hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi. Şehri keşfeden turistler, gördükleri tarihi miras karşısında hayranlıklarını dile getiriyor.

Almanya’dan gelen Şengül Kapıkaya, Diyarbakır’ın tarih kokan atmosferinden ve bakır çarşısından etkilenerek, “Gerçekten çok güzel bir yer. Almanya’dan buraya özel olarak geldim. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin; hepsi çok güzel yerler. Tarih kokuyor, tarihi ve kültürü çok etkileyici,” dedi.

Mersin’den gelen Ayla Uçar ise Diyarbakır’a ikinci kez geldiğini belirterek, şehrin tarihi dokusunun, müzelerinin ve yazarların yaşadığı evlerin etkileyici olduğunu vurguladı. “Diyarbakır’daki tarihi doku çok etkileyici, surların olması, insanların yaşanmışlıkları, müzeleri ve Ahmet Arif’in evini görmek gerçekten etkileyici,” diye konuştu.

Antalya’dan gelen Bilgin Doğan ise arkadaşlarıyla kamp yaparak şehri keşfettiğini ve Diyarbakır’ın modern yapısının ve insanların misafirperverliğinin kendisini çok etkilediğini söyledi. Doğan, “Diyarbakır ile Antalya arasında hiçbir fark yok. Çok modern bir şehir, insanların giyinişleri ve yaklaşımları çok iyi. Güzel bir şehir, çok beğendim,” şeklinde konuştu.

Diyarbakır, Tarihi Dokusuyla Turistleri EtkiliyorKaynak: İhlas Haber Ajansı / SERDAR EKSİN – Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Diyarbakır Kültür Turizm Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP