Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an Kursu Temel Atma Törenine Katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kastamonu'da "Fatma Çetin Yatılı Kız Hafızlık Kur'an Kursu"nun temel atma töreninde konuştu. Erbaş, medeniyetlerinin ilme, bilime, hikmete, irfana ve bilgiye dayandığını vurgulayarak, vatandaşları camilerde ilim ve irfan öğrenmeye teşvik etti. "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir" hadis-i şerifini hatırlatan Erbaş, yeni açılacak Kur'an kursunun en hayırlı insanların yetişeceği bir merkez olacağını belirtti.

Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in insanları karanlıklardan aydınlığa çıkardığını ve bu kursun hem öğrenme hem de anlama odaklı bir eğitim yuvası olacağını ifade etti. "Medeniyetimizin temeli ilme, irfana, bilime, hikmete, bilgiye dayanmaktadır" diyen Erbaş, vatandaşları camilerde ilim öğrenmeye teşvik etti ve hocaların onları beklediğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı, nihai hedeflerinin Kur'an'ı anlamak ve yaşamak olduğunu belirtti. "2023-2024 yılında 4-6 yaş Kur'an kurslarında 250 bin çocuğumuz eğitim aldı. Şu ana kadar 1,5 milyon mezun verdik. Milletimiz adına ne büyük bir kazanımdır" diyen Erbaş, Kur'an'ı sadece ezberlemek değil, anlamak ve yaşamak için çeşitli programlar düzenlediklerini ifade etti. Erbaş, Fatma Çetin Kur'an Kursunun da gelecek nesillerin Kur'an'ı öğrenmesi, hıfz etmesi, anlamlandırması ve yaşamasına katkıda bulunmasını diledi.

Kastamonu İl Müftüsü Bekir Derin, temel atma töreninde arsanın 5 bin 748 metrekarelik bir alana sahip olduğunu ve 2017 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edildiğini belirtti. Derin, arsa üzerine 900 cemaat kapasiteli bir caminin inşa edildiğini ve şimdi de 640 metrekare üzerine 7 kat 120 yatak kapasiteli bir Kur'an kursu inşa edileceğini açıkladı. Kur'an kursu yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak ve 4-6 yaş Kur'an Kursu sınıflarını da içerecek.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Erbaş, Vali Meftun Dallı, Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Kastamonu İl Müftüsü Bekir Derin ve diğer davetlilerle birlikte butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi. Erbaş, daha sonra Hacı Mustafa Dinler Camii'nde dua ederek caminin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Kültür Sanat Ali Erbaş Kastamonu Kültür Eğitim Yerel

Benzer Videolar