Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Dini Bilgi Hayatla İç İçe Olmalı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dinin hayatın içinde yer alması gerektiğini vurgulayarak, "Yaşanan hayatın sorunları ve ihtiyaçları dikkate alınmayan bir din anlayışı, eksik ve verimsiz kalır." dedi.

Ankara'da düzenlenen "Türkiye'de Üretilen Dini Bilginin Din Hizmetlerine Katkısı ve Diyanet Akademisi" sempozyumu, ilahiyat programlarının din hizmetleri formasyonuna katkısını ve dini bilginin topluma sunumunu ele alıyor.

Sempozyumun açılışında Kocatepe Camii Müezzini Furkan Tıraşçı Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu. Ardından konuşan Prof. Dr. Erbaş, 2011 yılından itibaren Diyanet Akademisi'ni kurma hedefiyle çalıştıklarını ve 2022 yılında bu hedefi gerçekleştirdiklerini belirtti. Diyanet Akademisi bünyesinde 36 ilim, irfan, bilgi ve hikmet merkezi oluşturduklarını da sözlerine ekledi.

Erbaş, dini bilgi üretimi ve eğitim müfredatı hazırlanırken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın insan kaynağı ihtiyacının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Başkanlığın dünyanın her yerinde ve toplumun her alanında din hizmeti sunduğunu belirten Erbaş, imam hatiplik, vaizlik, müftülük, hapishane ve hastanede manevi bakım, aile ve dini rehberlik büroları, KYK yurtlarında ve 4-6 yaş arası Kur'an kurslarında eğitim faaliyetleri yürütüldüğünü ifade etti.

Prof. Dr. Erbaş, "İlahiyat ve İslami ilimler fakülteleri, hem dini bilginin üretilmesinde hem de üretilen bilgiyi hizmete dönüştürecek insanların yetiştirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle, ilahiyat ve İslami ilimler müfredatının güncel insan kaynağı ihtiyacı ve istihdam alanlarına göre düzenlenmesi önem taşıyor." diye konuştu.

Erbaş, "Dini bilgi hayatla iç içe olmak zorundadır. Salt bilgi sahibi olmayı merkeze alan, onu değere dönüştüremeyen bir yaklaşımın İslam'ın bilgi anlayışı ve ahlakından uzak olduğu açıktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Sempozyum, 13 Ekim Pazar günü değerlendirme oturumuyla sona erecek.

Sempozyum Ali Erbaş ankara

Benzer Videolar