Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: ’30 yıl önce Bosna’da yaptıklarını bugün Gazze’de yapıyorlar’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Srebrenitsa soykırımını anımsatarak, Batılı güçlerin 30 yıl önce Bosna Hersek'te işledikleri zulmün bugün Gazze'de de devam ettiğini vurguladı. Erbaş, Batılıların Gazze ve Filistin'de çocukların, masumların ve silahsız insanların bombalanmasından duydukları üzüntüyü sorgularken, bu olaylarda Batılı yönetimlerin ve onlara silah sağlayanların payı olduğunu açıkça belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Bir Büyük Mütefekkir: Aliya İzzetbegoviç" konulu panelde konuşan Erbaş, Bosna savaşında meydana gelen insanlık dramlarını hatırlattı. 1990'lı yıllarda Saraybosna'da insanlar hayatlarını kaybetmekten korkarak kaçışırken, tepelerde kurulu silahların rastgele açılan ateşiyle yaklaşık 200 bin masum insan hayatını kaybetmişti. Erbaş, Gazze'de yaşananları anlamak için Batılıların insana bakış açısını incelemek gerektiğini ifade etti.

Erbaş, II. Dünya Savaşı'nda 60 milyon insanın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, Bosna'da yaşanan katliamın ve Gazze'de bugün devam eden zulmün Batılıların vicdanını sızlatmadığını belirtti. Erbaş, Batılı yönetimlerin bu olaylarda sorumluluğu paylaştığını ve verdiği silahlarla bu vahşeti desteklediğini vurguladı. "30 yıl önce Bosna Hersek'te yaptıkları bugün Gazze'de devam ediyor" diyen Erbaş, Batılıların bu çifte standartlı tutumunu eleştirdi.

Panele Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Mirsada Colakovic, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Srebrenitsa Ali Erbaş ankara Gazze

Benzer Videolar