Diyanet, 593 Gençlik Merkezi ile Gençlere Rehberlik Edecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet'in gençlere yönelik faaliyetlerini vurgulayarak, "Şu anda 593 gençlik merkezi, 588 okuma salonu ve 80 genç ofis olmak üzere toplamda bin 261 Diyanet gençlik hizmet mekanı faaliyet gösteriyor. Bin 900 vaiz ve imamımızla gençlerimize rehberlik ediyoruz." dedi.

Ankara Altındağ'da hizmete açılan Fidan Diyanet Gençlik Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Erbaş, gençlerin şahsiyet gelişiminin önemini vurguladı. İslam tarihinde gençlerin önemli roller üstlendiğini hatırlatan Erbaş, "Peygamber Efendimiz, Mescid-i Nebevi'nin içindeki suffede gençlerin şahsiyet gelişimine önem veriyordu. Fidan Gençlik Merkezi de bu ilham kaynağını devam ettiriyor." dedi.

"Gençlerimiz, bilgi, irfan ve ahlakla donatılarak yetişecekler." diyen Erbaş, "Çiçekler gibi gençlerimizi de ilim ve irfanla sulayarak yetiştireceğiz. Ahlakla, bilgiyle, hikmetle donattığımız gençlerimiz, toplumumuzun geleceği olacaklar." şeklinde konuştu.

Toplumda gençlerin güvenliğinin önemine değinen Erbaş, "Müslüman, insanların elinden ve dilinden emniyette olduğu kimsedir. Toplumumuzda gençlerin elinden ve dilinden emniyette miyiz? Kötü örnekleri yaymamak için ilgililerin takip etmesi ve cezalandırması gerekir. Gençlerimiz kötü olaylarla meşgul olmasın, emniyette hissedebileceğimiz gençler yetiştirelim diye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde Fidan Diyanet Gençlik Merkezi'nin bahçesine fidan dikildi ve kurdele kesimi yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, YÖK Başkanı Erol Özvar ve Ankara Valisi Vasip Şahin, merkezi gezerek incelemelerde bulundu.

Açılışa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Ankara Valisi Vasip Şahin, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Ali Erbaş Şahsiyet Türkiye Gençlik ankara

Benzer Videolar