Discord’a erişim engeli getirildi

Discord'a Erişim Engeli Getirildi

Çocuklara ve gençlere yönelik şantaj, pedofili ve cinsel istismar suçlarının artmasıyla gündeme gelen Discord platformuna Ankara 1. Sulh Hakimliği kararıyla erişim engeli getirildi. Platformda yayılan sapkın akımların da bu kararın gerekçeleri arasında yer aldığı belirtiliyor.

Discord'a Erişim Engeli

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Discord ve Telegram gibi sosyal ağlarda yaşanan siber zorbalık ve suç teşkil eden içeriklerin artması üzerine adli soruşturmalar başlatıldığını duyurmuştu. Bakan, yargı kararlarını uygulamayan platformlara bant daraltma ve erişim engeli gibi yaptırımlar uygulanacağını da açıklamıştı.

Bakan Tunç'un açıklamasından kısa bir süre sonra, "discord.com 09.10.2024 tarihli ve 2024/12907 D. iş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir" kararı yayınlandı. Bu kararla birlikte Discord platformuna Türkiye'den erişim engellendi.

Bakan Tunç: Asla Müsaade Etmeyeceğiz

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 8/1 maddesinde yer alan 'çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik' suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye'den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız. Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Discord'da Dehşete Düşüren Görüntüler

Son günlerde artan kadına şiddet ve kadın cinayetleri haberlerinin ardından sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları emniyetin radarına girmişti. Özellikle Discord uygulamasında kurulan bazı topluluklar, Dark mizah adı altında milli ve manevi değerleri hedef alarak korkunç söylemlerde bulunuyor ve cinayet, ölüm gibi konuları ele alıyorlardı. Platformda paylaşılan dehşete düşüren görüntüler, platformun şantaj amacıyla da kullanıldığını ortaya koymuştu. Sosyal medyada dolaşan bir videoda, "Şantaj yaparak para kazanıyoruz" diyen bir kişinin "Kimse bizi durduramaz" dediği görülmüştü.

Discord'a erişim engeli getirildi Haberler.com / Rabia Dalkılıç - Teknoloji

Sosyal Medya Yılmaz Tunç Teknoloji 3-sayfa Ankara Hukuk

Benzer Videolar