DOLAR 34,0067 -0.17%
EURO 38,1078 0.51%
ALTIN 2.828,600,93
BITCOIN 21235424.12937%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Didim’de usulsüz para alan doktor ve medikal ürün satıcısı tutuklandı
24 okunma

Didim’de usulsüz para alan doktor ve medikal ürün satıcısı tutuklandı

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 09:45
Didim’de usulsüz para alan doktor ve medikal ürün satıcısı tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’ın Didim ilçesinde yaşanan bir sağlık skandalı sonucunda, hastalardan usulsüz para aldığı iddia edilen bir doktor ve medikal ürün satıcısı gözaltına alındı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Didim Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kulak Burun Boğaz uzmanı Doktor M.Ç.’nin, hastalarından haksız kazanç elde ettiğine dair şikayetler üzerine harekete geçti. Ekipler, hastaneden hizmet alan 56 kişinin ifadesini alarak soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, Doktor M.Ç.’nin burun estetiği ameliyatı olmak isteyen hastalara, ameliyatın ücretli olduğunu söyleyerek kişi başı 30 bin TL talep ettiği ortaya çıktı. Üstelik, ameliyat için gerekli malzemelerin tedarik edilmesi amacıyla hastaları medikal ürün satıcısı E.Ö.’ye yönlendirdiği tespit edildi.

Soruşturmada, E.Ö.’nün hastalardan kullanılan malzemeler karşılığında 6 bin TL ile 20 bin TL arasında değişen ödemeler aldığı, ancak alışveriş sonrasında hiçbir fatura, fiş veya makbuz düzenlemediği ve kredi kartı ile ödeme kabul etmediği ortaya çıktı. Ayrıca, yapılan incelemeler sonucunda medikal ürünlerin hastalara teslim edilmediği belirlendi. Bunun üzerine Doktor M.Ç., E.Ö. ve iki çalışanı gözaltına alındı.

Polis sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Doktor M.Ç. ve E.Ö. tutuklanırken, diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Didim Suç Hukuk Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP