Devlet Bahçeli: "Bugün Mesele Beyrut Değil, Ankara’dır. Bugün Hedef Şam, Tahran, Sana veya Bağdat Değil İstanbul’dur"

(TBMM) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail saldırıları hakkında TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Bugün mesele Beyrut değil, Ankara'dır. İsrail'in hedefi Şam, Tahran, Sana veya Bağdat değil, İstanbul'dur. Türk vatanı tehdit altındadır." diyerek, Orta Doğu'daki çatışmaların Türkiye'ye yönelik tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Bahçeli, "Orta Doğu'da atılan bombalar, düzenlenen suikastler ve kaotik durumun bir sonraki adresi Anadolu coğrafyasıdır. İsrail terörünün, emperyalist alçaklığın ve küresel barbarlığın hedefinde Türkiye var." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, TBMM Genel Kurulu'nda İsrail saldırıları ve bölgesel gelişmeler hakkında yapılacak kapalı oturumu "yerinde ve isabetli bir karar" olarak nitelendirdi. "İsrail üzerimize gelirse, istihbarat oyunlarıyla ülke içinde örtülü veya açık operasyonlara girişirse, bu hain ve hayasız cüretinden dolayı bin pişman edileceğini yedi düvel hatırında tutmalı ve asla unutmamalıdır." diyerek, Türkiye'nin gerektiğinde gereken cevabı vereceğini vurguladı.

Bahçeli, konuşmasında siyasette birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. "Doğru siyaset; buluşturan, yakınlaştıran, ulaştıran, kavuşturan, kucaklaştıran, kutupları ve hizipleri aşındıran ahlaklı siyasettir." diyen Bahçeli, "Milli birlik ve dayanışma ruhumuzu diri ve zinde tutmak, dengeli, düzgün ve doğru siyasetin vazgeçilmez erdemidir." diye ekledi.

Siyaset teorilerini eleştiren Bahçeli, "Biz siyaseti bir savaş biçimi olarak görmüyoruz. Sınıflı bir toplum yapısını tamamıyla reddediyoruz." diyerek, Batı'nın sınıf çatışmalarına dayalı siyaset anlayışını kabul etmediğini açıkladı.

Bahçeli, yeni yasama dönemi için ılımlı mesajlar vererek, hiçbir siyasi partiyle kategorik olarak alıp veremeyecekleri bir durum olmadığını vurguladı. "Siyasi alakamız, fertlerin şahsiyetleriyle değil, fikir ve düşünce kapasiteleriyle sınırlıdır. Muhataplarımızın kim olduğundan değil, ne söylediklerine, neyi hedeflediklerine bakıyoruz." dedi. Bahçeli, İlk Meclis'te görev alan mebusların farklı kökenlere, diller ve mezheplere sahip olmalarına rağmen, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini hatırlattı. "O dönemde birbirlerinin kökenine, yöresine, anasının diline bakmadılar. Birbirlerinin siyasi meşrebini, etnik ve mezhebi aidiyetini sorgulamadılar." diye ekledi.

Bahçeli, DEM Parti ile tokalaşmasını "milli birlik ve kardeşliğimizin mesajı" olarak yorumladı. "Gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın, gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenin." diyerek, DEM Parti'yi Türkiye'nin birliği ve bekası için çalışmaya davet etti.

Bahçeli, Özgür Özel'in özel hayatı ile ilgili iddiaların siyasetin konusu olamayacağını belirtti. "Özel hayatları ihlal eden FETÖ taktiklerine karşıyız. Türkiye böylesine karanlık dönemleri geride bıraktı. Biz CHP'nin siyasetiyle ilgiliyiz, bunun dışında ne söylenirse söylensin, kulaklarımızı kapatmış haldeyiz." dedi.

Bahçeli, Özgür Özel'in MHP'ye yönelik saldırılarını "seviyesizlik" olarak nitelendirdi. "Biz siyaseti centilmence yapmanın tarafındayız. Büyük resme odaklanmalıyız. Gizli senaryoların yavaş yavaş nasıl tezahür ettiğine kafa yormalıyız." dedi.

Bahçeli, İsrail'in saldırılarının Türkiye'ye yönelik tehditlerini değerlendirerek, "Aziz vatan, bundan bin yıl önce gerçek sahibini bulmuştur. Bu milletin adı Türk milletidir. Bugün hedef İstanbul'dur. İsrail terörünün, emperyalist alçaklığın ve küresel barbarlığın hedefinde Türkiye var." dedi.

Bahçeli, İsrail'in saldırıları ve Dünya'ya meydan okumasına karşı "acilen kuvvet kullanmak" gerektiğini söyledi. "Birleşmiş Milletler bu tarihi görevi derhal üstlenmek ve katiller sürüsünü cezalandırmak zorundadır." dedi.

Bahçeli, İsrail'in Türkiye'yi taciz etmesinin mümkün olduğunu belirterek, "Anadolu coğrafyasının hedef alınma ihtimaline karşı milli seferberlik ruhuyla ayağa kalkılması kaçınılmaz bir sorumluluk haline gelebilecektir." diye uyarıda bulundu.

Bahçeli, artan kadın cinayetlerine de değinerek, "Küresel ve bölgesel vahşetin yükselen çıtası yaygınlaşırken, ülkemizde her gün bir yenisine şahit olduğumuz cinayet, taciz ve şiddet vakalarının gittikçe yaygınlaşması toplumsal endişe ve infiali tırmandırmaktadır." dedi. Bahçeli, şiddete karşı sıfır toleransla muamele etmek gerektiğini vurguladı. "Cezasızlık şikayetleri genişlerse, devletin temelleri sarsılacaktır." diye ekledi.

Devlet Bahçeli: Kaynak: ANKA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Devlet Bahçeli Orta Doğu Güvenlik Politika İstanbul Türkiye Güncel İsrail Bağdat Tahran Ankara Beyrut Terör Şam

"
Benzer Videolar