Depremzededen Yürekler Açan Başarı: Protez Bacakla Yeniden Yürümeye Başladı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat depremlerinde, Mehmet Osman Kurtoğlu (76), 8. kattan düşen bir güneş panelinin etkisiyle sol bacağını kaybetti. Emekli öğretmen olan Kurtoğlu, depremin ilk anlarında yıkılan binanın enkazından kurtuldu ancak bu trajik olay sonrasında ciddi bir yaralanma yaşadı.

Hatay'da yaşayan Kurtoğlu, Adana'da bir hastaneye kaldırıldı ve sol bacağı diz üstünden ampute edildi. 24 Temmuz'da Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne sevk edilen Kurtoğlu'na, burada protez bacak uygulandı.

'ADIM ATMAK ÇOK GÜZEL'

Mehmet Osman Kurtoğlu, depremde yakınlarını kaybettiğini belirterek, "Depremde binamız yıkıldı ama ben enkaz altında kalmadım. Evden çıktım ve yolun karşısına geçtim. Tam o sırada 8 katlı bir binanın 8. katındaki güneş paneli düştü ve ayaklarımı biçti. Hastanede ampute oldum. Konya'daki özel bir hastaneye sevk edildim ve 6 ay orada kaldım. Sonrasında başka bir hastaneye sevk edildim. Orada da 6 ay yattım ancak daha kapsamlı bir hastaneye gitmem söylendi. Bir daha adım atamayacak olmak beni çok sarsmıştı. Sonra buraya geldim. Fizik tedavi alıyorum ve protezimi taktılar. Aylar sonra ilk adımımı atabildim. Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Adım atmak çok güzel. Benim gibi depremzedeler hayat mücadelelerini kaybetmesinler. Yaşam güzel," dedi.

'YAKINDA TABURCU EDERİZ'

Prof. Dr. Hatice Bodur, Mehmet Osman Kurtoğlu'nun hastaneye geldiğinde birçok problemi olduğunu belirterek, "Üzerine güneş paneli düşmüştü. Sağ alt ekstremitesinde parçalı bir kırığı vardı. Sol alt ekstremitesi amputeydi. Burada gerekli tedavileri elimizden geldiğince gösterip protez uygulamasını yaptık. Ardından bu protez uygulamasının rehabilitasyonunu gerçekleştirdik. Bu kesinlikle bir ekip işi. Hemşirelerimiz, fizyoterapistlerimiz bütün ekip olarak gerekeni yaptık. 2 hafta önce hastamız protezinin de takılmasıyla birlikte ayağa kalktı. Kanedyenlerle adım atabiliyor. Önümüzdeki günlerde daha da iyiye gideceğini bekliyoruz. Rehabilitasyon süreci devam ediyor ancak sürecin sonuna çok yaklaştık. Yakında taburcu ederiz," ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Osman Kurtoğlu Kahramanmaraş Ankara Deprem Güneş

"
Benzer Videolar