Depremde Yıkılan Evi ve Dükkanıyla Hayat Mücadelesi Veren Terzi

Hatay'ın Antakya ilçesinde 26 yıldır terzilik yapan Hasan Şahin, 6 Şubat depreminde evinin ve iş yerinin yıkılmasının acısını yaşasa da hayata tutunmaktan vazgeçmedi. 8 metrekarelik bir konteyner iş yeri kurarak mesleğine yeniden başladı. Şahin, bu küçük alanda 5 çocuğunu okutmak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Depremin ardından Antakya'da binlerce bina ve iş yeri enkaza dönüştü. Prefabrik ve konteyner iş yerleri, depremzede esnafın iş hayatına devam etmesini sağladı. Hasan Şahin de bu esnaflardan biri olarak 8 metrekarelik prefabrik iş yerinde terzilik yapmaya devam ediyor. 1998'den beri terzilik yapan Şahin, yıkımların ardından iş yerini ve evini kaybetmiş olmasına rağmen umudunu kaybetmedi ve 5 çocuğunun geleceği için çabalıyor.

"Mekan önemli değil, yeter ki çalışayım"

Küçük bir iş yerinde 28 yıllık mesleğini sürdüren Şahin, "Hayat devam ediyor, biz de devam ediyoruz. 1998'den beri terzilik yapıyorum. Depremde iş yerim ve evim yıkıldı. 5 çocuğum var, onların eğitimi için çalışmaya devam etmeliyim. Günde 1.000 ila 2.000 TL arasında kazanıyorum. Her mesleğin zorlukları vardır ama ben işimi severek yapıyorum. Çocuklarımın eğitimini önceliklendirmek istiyorum. 8 metrekare de olsa 80 metrekare de olsa, çalışmaya devam edeceğim. Hayatta mücadele etmek gerekiyor." diyerek azmini ve direncini gözler önüne seriyor. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler Hasan Şahin Antakya Ekonomi Deprem Eğitim Yerel Yaşam hatay

Benzer Videolar