Depremde eşini ve kızını kaybeden kadına 650 bin liraya sattıkları protez ikinci el çıktı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen Hatay'da, binlerce bina yıkılırken yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetti. Bu acı felaket sırasında İskenderun'da evlerinin enkazı altında kalan Senem Ece Mazı, 41 yaşındaki eşi Doğan Mazı'yı, 5 yaşındaki kızı Derin Mazı'yı ve 72 yaşındaki kayınvalidesi Naz Mazı'yı kaybetti.

PROTEZİ TAMİR EDERKEN GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Mazı, 7 saat sonra aynı enkazdan kurtarıldı. Sağ ayağı ampüte edildi ve sağ kolu da kullanılamaz hale geldi. Tedavi sürecini tamamlayan Mazı, bir hayırseverin desteğiyle 650 bin TL'ye protez bacak taktırdı. Ancak hastanede tanıdığı ve kendilerini medikal şirket personeli olarak tanıtan kişilerden aldığı protez, zamanla hasar gördü. Tamir için göndermek istediğinde, protezin ikinci el olduğu ortaya çıktı.

Depremde sağ kolu ampüte olan kızıyla hayata tutunmaya çalışan Mazı, protezin kendisine ikinci el olarak sıfır fiyatına satıldığını iddia ediyor. Bu haksızlığı ispatlamak için mücadele edeceğini belirtti.

"PROTEZİ TAMİR EDERKEN İKİNCİ EL OLDUĞUNU ÖĞRENDİM"

7 saat enkaz altında kalan ve sağ bacağını kaybeden Mazı, "6 Şubat depreminde 7 saat sonra enkazdan çıkarıldım. Ayağımı orada kaybettim, kolumda da ciddi yaralar vardı. Uzun bir hastane süreci geçirdim. Depremde eşimi, 5 yaşındaki kızımı ve evimde misafir olan kayınvalidemi kaybettim. Bu protezi aldığım kişilerle hastanede tanıştım. Bana yardımcı olacaklarını düşünüp fiyat araştırması yapıyorduk. En uygun fiyatı veren yer burasıydı. Protez takılıyken düştüm ve protez bozuldu. Aldığım yeri aradım ama ulaşamadım. Neden garantisi yok diye araştırdığımda ikinci el olduğunu öğrendim" dedi.

"BANA 80-90 BİN TL'YE ALDIKLARI PROTEZİ 650 BİN LİRAYA SATTILAR"

Piyasa değeri yaklaşık 90 bin TL olan protezin kendisine sıfır fiyatına 650 bin TL'ye satıldığını belirten Mazı, "Bağışçımı aradım ve garantisi olmadığını söyledi. Nedenini araştırınca 'Düştüğünüz için garanti kapsamına girmez' dediler. Sonra da '2015 yılında bu protezin bir kişi tarafından kullanılmış ve kullanıldığından dolayı garantisi bitmiş' dendi. Ayrıca 2015 yılında da üretimden kaldırıldığı için bu kadar zorluk çekiyorsunuz' dediler. Bana 80-90 bin TL'ye aldıkları bir protezi 650 bin liraya satmış oldu. İmza atamadığım için hiçbir şeyi ispatlayamayacağımı düşündükleri için buna güveniyorlar sanırım. Ama bağışçımın gönderdiği parada adım, soyadım ve protez paramın olduğu görünüyor. Bu yüzden bir şekilde hak aramaya çalışıyorum. Çünkü kızımın da kolu ampüte olduğu için ilerleyen zamanlarda kızım için de böyle protezler almak zorunda kalacağım" diye konuştu.

Depremde eşini ve kızını kaybeden kadına 650 bin liraya sattıkları protez ikinci el çıktıKaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İskenderun 3-sayfa Ekonomi Sağlık Deprem Hukuk Yerel hatay

"
Benzer Videolar