Denize girerken lensini çıkarmayan kadın kör oldu

Teksaslı Brooklyn McCasland'in hayatı, basit bir ihmalkarlık nedeniyle kabusa dönüştü. 23 yaşındaki genç kadın, arkadaşlarıyla Alabama'daki bir plaja gittiğinde, kontakt lenslerini çıkarmayı unuttu. Bu basit unutkanlık, gözlerinde geri döndürülemez hasarlara yol açtı.

Plaja döndükten sonra şiddetli göz ağrıları çeken McCasland, başta bunun sadece kum tanesi rahatsızlığı olduğunu düşündü. Doktorlar da ilk teşhislerinde yaygın bir enfeksiyon olduğunu belirterek antibiyotik ve göz damlası verdi. Ancak ağrılar geçmek bir yana, genç kadının gözünün dış tabakası bulutlu bir hal almaya başladı.

Uzman doktorların yaptığı detaylı incelemeler sonucunda McCasland'in korneasına su kaynaklı parazitler yerleştiği ortaya çıktı. Acanthamoeba adı verilen bu mikroskobik canlılar, deniz suyundan lenslerin altına sızarak göz dokusunu tahrip etmişti.

Cleveland Clinic verilerine göre, ABD'de her yıl yaklaşık 1.500 kişi bu parazit enfeksiyonuna yakalanıyor. Vakaların %90'ı kontakt lens kullanıcılarında görülüyor. Göz doktorları, lens kullananları denize girmemeleri, duş almamaları ve jakuzi kullanmamaları konusunda uyarıyor.

Sağ gözündeki görme yetisini kaybeden McCasland, şu anda 5.000 dolarlık bir kornea nakli bekliyor. Tedavi masrafları şimdiden 62.000 dolara ulaştı. Barista olarak çalışan genç kadın, derinlik algısını kaybettiği ve gün ışığına karşı hassasiyet geliştirdiği için işini bırakmak zorunda kaldı.

McCasland, "20 yıldır lens kullanıyorum ve hep lensle duş aldım, yüzdüm. Keşke bu riski bilseydim, tüm bu acıyı önleyebilirdim" diyerek diğer lens kullanıcılarını uyarıyor.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Sağlık

Amerika Birleşik Devletleri Kornea Nakli Brooklyn 3-sayfa Sağlık Yaşam

Benzer Videolar