Demokratlardan Georgia'da gövde gösterisi: Harris ve Obama'dan birlikte miting | Dış Haberler

Demokratların Başkan adayı Kamala Harris, ABD seçimlerinin en kritik eyaletlerinden Georgia'da kampanya sürecinin en kalabalık mitingini düzenledi. 23 bin insanın katıldığı miting, Barack Obama ile Kamala Harris'in beraber katıldığı ilk miting oldu. Harris ve Obama'ya, ünlü rock yıldızı Bruce Springsteen de eşlik ederken, Beyonce'nin Harris'in bugünkü mitingine katılacağı bildirildi.

ABD'de Başkanlık Seçimleri'ne sayılı günler kala, Demokrat adayı Kamala Harris ve Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, son kozlarını oynuyor.

Harris, kampanya boyunca kendisini güçlü bir şekilde destekleyen eski Başkan Barack Obama ile ilk kez bir miting düzenledi.

Seçimdeki en kritik eyaletlerden biri olan Georgia'da gerçekleştirilen bu miting, 23 bin kişilik katılımıyla Harris kampanyasının en kalabalık mitingi oldu.

Biden'dan çok, Obama'nın mirası

Obama'nın Harris'e olan açık desteği, daha çok mevcut Başkan Yardımcılığı'nı yürüten Biden'ın değil, 2008-2016 yılları arasındaki Obama döneminin mirasını sahiplenmesi olarak yorumlanıyor.

Georgia'daki Clarkston Lisesi futbol stadyumunda 23 bin kişilik bir kalabalığa hitap eden Obama, "Birlikte, bu ülkeye yeni bir liderlik nesli seçme şansına sahibiz. Daha iyi, daha güçlü, daha adil ve daha umutlu bir Amerika inşa etmeye başlayacağız." dedi.

Harris sahneye çıktığında, Obama'nın 2008 kampanya sloganı olan "Yes, we can" (Evet, yapabiliriz) tezahüratları yükseldi.

"Milyonlarca Amerikalı sadece Barack Obama'nın mesajından değil, aynı zamanda liderlik tarzından da enerji ve ilham aldı." diyen Harris, konuşmasında rakibi eski Başkan Donald J. Trump'ı 'ciddiyetsiz ama tehlikeli bir otoriter' olarak nitelendirdi. Trump'ın ülkenin demokrasisini zayıflatacağını ve Amerikalılara günlük yaşamlarında zarar vereceğini iddia etti.

Ünlüler kampanyaya dahil oldu

Harris'in kampanyası, bu yıl parti içindeki en popüler siyasetçileri ve ünlü isimleri harekete geçirerek taban seçmenlerini teşvik etmeyi hedefliyor.

Obama ve Harris'e, rockçı Bruce Springsteen de eşlik etti. Springsteen, konuşmadan önce gitar ve mızıka eşliğinde üç şarkılık bir set çalarak Trump'ı 'Amerikan tiranlığı' yapmakla suçladı.

Harris, bugün Houston'da dünyanın en popüler müzisyenlerinden biri olan Beyoncé ile birlikte sahne alacak. Cumartesi günü ise Michelle Obama ile birlikte Michigan'da bir miting düzenleyecek.

Harris'in kampanyasına katılan ünlü isimler, kurmaya çalıştığı geniş koalisyona işaret ediyor. Özellikle yaşlı ve beyaz Amerikalılar tarafından sevilen Springsteen; Siyah kadınlar arasında popüler olan, yoksulluk içinde büyümekle ilgili ateşli bir konuşma yapan aktör ve komedyen Tyler Perry; kalabalığa Harris'i öven Spike Lee ve Samuel L. Jackson; Başkan adayının yanında olan en ünlü isimler arasında yer alıyor.

Ünlü rapçi Eminem de Obama'nın Michigan'daki mitingine katılmıştı.

2020'de Biden, Georgia'yı 13 binden az oyla kazanmış ve 1992'den bu yana ilk kez bir Demokrat, Başkanlık Seçimleri'nde bu eyaleti kazanmıştı. Ancak anketler, yarışın son derece çekişmeli geçeceğini gösteriyor. Son anketlere göre, Trump bu eyalette 1 puan önde.

Benzer Videolar