‘Cumhuriyet’in Kültürel Yüzü’ Uluslararası Yaz Okulu Programı Başlıyor

YUNUS Emre Enstitüsü, "Cumhuriyet'in Kültürel Yüzü" adıyla uluslararası bir yaz okulu programı düzenliyor. 14 günlük program, 'Litera-Türk', 'Kamera Arkası', 'Türk Sofrası' ve 'Türk Arkeolojisi' temalarını ele alarak, 18-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde gerçekleştirilecek. Program, Türkiye'nin 1923-2023 yılları arasındaki kültürel değişim ve dönüşümünü uluslararası katılımcılara aktarmayı hedefliyor.

İstanbul'da düzenlenecek olan Litera-Türk yaz okulu, Türk edebiyatının klasik ve modern eserlerini, yazarlarını ve bu eserlerin mekânsal yansımalarını uluslararası katılımcılara tanıtacak. Yazar söyleşileri, şiir günleri, edebi ve kültürel mekan gezileri ve yayınevi ziyaretleri, edebiyat yoluyla Türkiye ile yeni bağlar kurulmasını sağlayacak. Kamera Arkası yaz okulu ise Türk sinemasının tarihini tanıtacak ve uluslararası katılımcıları Türk film ve dizi sektörünün önde gelen isimleriyle buluşturacak. Yönetmen, oyuncu, senarist ve yapımcıların katılımıyla düzenlenecek seminerler, atölyeler, film gösterimleri ve set ziyaretleri, İstanbul'da gerçekleştirilecek programın içeriğini oluşturacak. Bu sayede sinema aracılığıyla Türkiye ve Türk kültürü ile etkileşim kurulması hedefleniyor.

Türk Sofrası programı, Türkiye'nin zengin mutfağını ve binlerce yıllık yemek kültürünü dünya çapında tanıtmayı amaçlıyor. İstanbul, Ankara, Afyonkarahisar ve Balıkesir gibi şehirlerde gerçekleştirilecek programda, profesyonel şefler teorik ve pratik dersler verecek. Ayrıca, gastronomi alanında tanınmış isimlerle düzenlenecek buluşmalar ve atölyeler, Türkiye'nin sofra kültürünü uluslararası platformda paylaşacak. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde düzenlenecek olan Türk Arkeolojisi programı ise, katılımcılara Anadolu'nun zengin kültürel mirasını yerinde keşfetme fırsatı sunacak. Troya'dan Efes'e, Gordion'dan Göbeklitepe'ye kadar birçok antik kent ve ören yeri kapsamında gerçekleştirilecek programda, katılımcılar uzman rehberler eşliğinde Türkiye'nin arkeolojik hazinelerini tanıma şansına sahip olacak.

Yaz okulu programına, 32 farklı ülkeden toplam 61 kişinin katılması bekleniyor. Programların düzenleneceği şehirler arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Afyonkarahisar, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi önemli kültürel merkezler bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Yunus Emre Arkeoloji Edebiyat Türkiye Kültür Eğitim Kültür Sanat Güncel Haberler

"
Benzer Videolar