Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Gazze için ateşkes çağrısı – Dünya haberleri | Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bir an önce ateşkes sağlanmalı, her türlü insani yardım Gazze'ye ulaştırılmalı, siyasi süreç işletilerek 1967 sınırlarını esas alan iki devletli çözüm hayata geçirilmelidir." ifadelerini kullandı

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Yılmaz, dünyanın gözü önünde binlerce masum çocuğun ve sivilin hayatını kaybettiğini, sağlık, barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçların yok edildiğini ve halkın toplu olarak imha edilmeye çalışıldığını vurguladı.

Filistin halkının liderlerini hedef alarak iradesini kırmaya çalışanlara karşı Yılmaz, dünyanın en gelişmiş teknolojileriyle sürekli saldırı altında olan Filistin halkının direnişinin asla kırılamayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıklamasında, "Barış ve huzur, daha fazla kan, işgal ve katliamla değil, Filistin halkının haklı taleplerinin karşılanmasıyla sağlanabilir. Ateşkes acilen sağlanmalı, her türlü insani yardım Gazze'ye ulaştırılmalı ve 1967 sınırlarını esas alan iki devletli çözümün hayata geçirilmesi için siyasi süreç hızlandırılmalıdır. Uluslararası toplum, İsrail yönetiminin insanlık değerlerini ve uluslararası hukuku hiçe saymasını durdurmalı ve gecikmiş de olsa sorumluluklarını yerine getirmelidir. Türkiye olarak Filistin davasını sonuna kadar savunmaya, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hak ve hakikati en gür sesle dile getirmeye ve tüm imkanlarımızla mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Fotoğraf, AA tarafından servis edilmiştir.

Benzer Videolar